Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
masovni mediji in manipulacija (5816 bralcev)
Četrtek, 22. 11. 2007
sunitski trikotnik smrti
V okviru večernega pogovornega termina (22.11.2007 ob 21:30) smo predvajali posneto okroglo mizo, na kateri so prisostvovali: novinar francoske nacionalne televizije v Belgiji RBTF Philippe Dutilleul, slovenski novinar Matej Šurc, aktivistka Marija Gajicki iz Novega Sada in nizozemski aktivist George Weiss. Vsem štirim je skupno to, da delajo za medije ali pa se z njimi aktivno ukvarjajo, Dutilleul, Gajicki in Weiss pa so v Ljubljano prišli v okviru festivala Break 2.4 in so imeli na fakulteti za družbene vede delavnico z naslovom »Dvojna vloga sredstev javnega obveščanja«. Seveda bo govora o medijih, o vplivu masovnih medijev na množice, o vlogi alternativnih medijev in alternativnih pristopov do razbijanja stereotipov in še marsikaj drugega. Ker smo imeli med gosti kar štiri različne nacionalnosti, je okrogla miza potekala v srbskem, slovenskem in angleškem jeziku, v drugi polovici pa so gosti med sabo občasno komunicirali brez poseganja voditeljev. Povejmo še, da je bila okrogla miza snemana ravno nekaj dni pred tem, ko se je vlada spravila na novinarsko peticijo, katere pobudnika sta bila Šurc in Zgaga. S klikom na puščico vam je celotna okrogla miza na voljo v zvočni obliki.Kako se zoperstaviti uničujočim posledicam masovne manipulacije? Kako izbrisati nevarne etnične, verske in nacionalne stereotipe, ki so jih v družbo zasejale medijske kampanje? Ali lahko tiste komunikacijske poti, ki so včasih ljudi potiskale v smer nasilja, zdaj postanejo del zdravljenja skupnosti? Ali zmorejo ustvariti razprave, ki so potrebne za spravo v razklani družbi? Kako v države, razdejane zaradi konfliktov, vpeljati medije, ki upoštevajo človekove pravice? Na koga naj ciljajo? Komu naj se postavijo
po robu? Kako medijski profesionalci sprejemajo protislovnost svojih orodij za sporazumevanje? Ali premišljujejo o ideji »pozitivne« manipulacije?

Z združitvijo profesionalnih novinarjev in aktivistov za človekove pravice delavnica »Dvojna vloga sredstev javnega obveščanja« predlaga primerjalno Študijo teh vprašanj znotraj večih kontekstov. Namen delavnice je raziskati skupne vzorce in specifike kompleksne vloge medijev v naši družbi, še posebno v napetih, stresnih situacijah; prikazati inovativne projekte, ki se jih lotevajo sodelujoči; Raje, kot da bi izpostavila enostranske manipulacije, bo delavnica poudarila samostojna sredstva za analizo, razumevanje ter dejanja v svetu informacij.

Okroglo mizo je pripravil Sunitski trikotnik smrti.
Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

OFF priloga vložena interpelacija zoper notranjega ministra Dragutina Mateja

PLJUNKI POZABE Lan je gostil predsednika Sindikalne konference samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in informiranja, Denisa Miklavčiča.

Kultivator Urh in Boris V sta poglabljala politično krizo v državi

Terminal premierni Terminal Andreja Pavlišiča

Off priloga poročilo o okrogli mizi na temo šolskega zakona, ki so jo organizirali študentje teologije

Zeitgeist Urh, Boris in Lan so po drugem krogu volitev harali po štabih od Peterleta in Türka

OFF Priloga Miheljak o grožnji Janše z odstopom vlade

OFF Komentar Borisova razmišljanja o predsedniških volitvah

Erikovo Javljanje kronološko zaporedje Erikovih javljanj iz turško-iraške meje

Drogerija Matej J. se je ukvarjal z Martinovim

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala z nedeljskim zavarovalniškim referendumom

Terminal Ivo Poderžaj o današnjem dolgčasu, predsedniški kampanji in bizarnosti Peterletovih podpornikov

Intervju Boris se je pogovarjal z direktorico valencijske podružnice španske nevladne organizacije "Španska komisija za pomoč beguncem Saro Verdú

Zeitgeist Boris se je v Studiu Radia Študent pogovarjal s predsedniškim kandidatom Danilom Türkom

kultivator Matej in Boris sta se ukvarjala s krizo v Bosni in Hercegovini

Intervju Urh in Matej Š. sta se pogovarjala s predsednikom stranke Krščanskih socialistov Andrejem Magajno

Intervju Urh, Matej J. Boris V so se pogovarjali s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem

Kultivator Urh in Matej J. sta se ukvarjala s poročilom o delovanju RTV-ja prvih 9 mesecev v letu 2007


Komentarji
komentiraj >>