Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Off Program dvonadstropnih avtobusov in zaprašenih vislic (4522 bralcev)
Petek, 14. 12. 2007
luka.

...Zahteva evropskih držav o zmanjšanju emisij toplogrednih plinov je naletela na odpor …

… Mušaraf poostril nadzor nad pakistanskim jedrskim orožjem ……

… Ameriški zvezni državi New Jersey se obeta odprava smrtne kazni …

… Protest proti kršenju pravic prebivalcev Delavskega doma na
Poljanski ulici …
Off PROGRAM

Tokrat beseda teče o nemškem i.q. količniku, ki ga očitno v dokaj osiromašeni meri premore nek berlinski voznik avtobusa. Že omenjeni voznik se ne ponaša le s skrajno nizkim inteligenčnim izkupičkom, temveč tudi z dvonadstropnim avtobusom, kar se je izkazalo za precej slabo kombinacijo. Med turo po mestu je namreč hotel ubrati bližnjico in namesto da bi peljal dalje po ustaljeni poti, rajši zavil na ozke mestne ulice, ki pa so ga presenetile z nizko grajenim mostom. Pravzaprav ga most niti ni presenetil, saj se zanj sploh ni zmenil.

Tako je povsem hladnokrvno zapeljal pod most in morebitnim očividcem pričaral zavidanja vreden in povsem unikaten prizor. Vozilu je seveda odtrgalo večino strehe, ranjenih pa k sreči ni bilo. Voznik na vprašanje, kje mu je zdrava pamet, da je zapeljal pod most, ki v višino meri nekaj več kot tri metre, medtem ko sam vozi 4,6 metra visok dvonadstropni avtobus, nekako ne zna odgovoriti.

Spominja pa tole na neko slovensko gradbeno podjetje, kjer prav tako nimajo sreče s kadrom, ki ga zaposlujejo. Kar dvakrat v enem letu so namreč poročali v zvezi z omenjeno firmo in neljubima pripetljajema, ki sta jih zakrivila zaposlena. Eden je premično gradbeno dvigalo parkiral nekje na hribu nad Savo, da bi šel odtočit, a kaj ko je pozabil zategniti ročno zavoro. Dvigalo pa se je seveda s hriba zapeljalo v reko. Zaposleni številka dva, iste firme, pa je z nekim drugim premičnim gradbenim dvigalom zapeljal pod dokaj nizek most na eni izmed slovenskih cest. In to z dvignjeno roko dvigala, ki jo je pred vožnjo pozabil zložiti in jo je kajpada odtrgalo. Zveni znano? Hja, očitno imamo z ikjujem berlinskega voznika več skupnega, kot bi človek pričakoval.

Vi pa poslušate z reklom - sto ljudi, sto čudi - nabit Off program Radia Študent.


Off PROGRAM

Vojaški predstavniki Severne in Južne Koreje so se ponovno in pričakovano razšli brez dogovora o skupnem ribolovnem območju v Rumenem morju. Severna Koreja zahteva, da se ribolovno območje zameji južno od sporne morske meje. Medtem pa Južna Koreja predlog severne sosede zavrača in meni, da bi se ribolovno območje moralo raztezati preko te meje, ki so jo Združeni narodi po korejski vojni začrtali enostransko. V cono naj bi bilo sicer vključeno tudi posebno gospodarsko območje okoli severnokorejskega pristanišča in pomorskega oporišča Haeju.

Severna Koreja pa odgovarja tudi na pismo ameriškega predsednika Georgea Busha, ki je v začetku meseca spisal vodji Kim Jong Ilu svoja pričakovanja o zaustavitvi severnokorejskega jedrskega programa. Pjongjang ustno preko delegacije Združenih narodov sporoča, da se omenjeno pismo ceni in da se bodo obveze, o katerih je govora, izpolnile. Dogovor, da Severna Koreja v zameno za popolno zaustavitev svojih jedrskih programov dobi obsežno pomoč v energiji s strani ZDA, torej zaenkrat še vedno velja. Trenutno dobiva Severna Koreja pomoč zgolj v obliki hrane.

Iz Balija, kjer se dogaja ministrsko zasedanje na temo podnebnih sprememb, prihaja vest o prvih rezultatih, ki pa skupnega dogovora o ključnih vprašanjih še ne napovedujejo. Države EU tudi vztrajajo, da se v sklepni dokument o zaščiti podnebja vključi cilj, ki od industrijskih držav zahteva zmanjšanje emisij toplogrednih plinov do leta 2020, in sicer za 25 do 40 odstotkov ravni iz leta 1990. Temu nasprotujejo ZDA. Indonezijsko predsedovanje konference je sicer predlagalo kompromisni dokument, ki pa tega cilja ne vključuje.

Predstavniki Ekološkega sklada, Banke Koper in Zavarovalnice Triglav so podpisali pogodbo o izvajanju storitev sklepanja kreditnih pogodb, vodenja in zavarovanja kreditov, ki jih bo sklad razpisal za kreditiranje okoljskih naložb občanov v prihodnjem letu. Tako se občanom menda obetajo ugodni krediti z nižjimi stroški, ki pa seveda ne bodo kaj dosti pripomogli k čistejši naravi. Več nam bo povedal direktor sklada Franc Beravs.Pakistanski predsednik Mušaraf naj bi okrepil nadzor nad nacionalnim jedrskim orožjem, ki predvidoma obsega devetdeset jedrskih konic. Za ta korak naj bi se odločil po številnih medijskih poročilih, govoreč, da Washington pripravlja načrt o morebitnem zasegu pakistanskega jedrskega orožja, če slučajno politične razmere v Pakistanu uidejo izpod nadzora. Pakistanska vojska je tako že posvarila, da bo odgovorila na vsak mednarodni poskus, da bi s silo zasegli pakistansko jedrsko orožje.

Poslanci ameriške zvezne države New Jersey so podprli odpravo smrtne kazni v tej državi. Če zakon o odpravi smrtne kazni podpiše še guverner, demokrat John Corzine, bo New Jersey prva ameriška zvezna država, ki bo po več kot štiridesetih letih odpravila smrtno kazen. Kar pa bo zgolj formalnost, New Jersey namreč do današnjega dne ne beleži nobene usmrtitve. Corzine je že napovedal, da bo omenjeni dokument podpisal v tednu dni, smrtna kazen pa bo nadomeščena z dosmrtno ječo brez možnosti pogojnega izpusta.

Južna Afrika se sooča s skrajno osebno naravnanim bojem za novega vodjo Afriškega nacionalnega kongresa. Glavna kandidata za omenjeni položaj sta trenutni predsednik države, Thabo Mbeki in partijski poslanski vodja Jacob Zuma. Ta je tudi nekdanji poslanski predsednik Južne Afrike, ki pa je bil s položaja odpuščen zaradi korupcije. Če mu uspe priti na funkcijo vodje Afriškega nacionalnega kongresa, bo po vsej verjetnosti tudi novi predsednik države. Mbeki je sicer na svojem položaju že dva mandata, kar ga izključuje iz igre za vnovično predsedovanje državi. V primeru nove izvolitve za vodjo stranke pa bo po vsej verjetnosti s svojim predlaganim kandidatom za predsednika usodno vplival na razplet volitev.

Stanovalci delavskega doma s Poljanske ceste so se z aktivisti Socialnega centra Rog protestno zbrali na sedežu javnega podjetja Snaga d.o.o., ki ima delavski dom v lasti. Razlog omenjene akcije so nevzdržne razmere, ki so jim podvrženi delavci, prebivajoči v Snagini zgradbi, hkrati pa imenovano podjetje poskuša utišati delavske zahteve po izboljšanju razmer v domu. Komentar dogajanja podaja eden izmed udeležencev protesta in pogovora s Snago, Andrej Kurnik:Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulaciji

OFF priloga vložena interpelacija zoper notranjega ministra Dragutina Mateja

PLJUNKI POZABE Lan je gostil predsednika Sindikalne konference samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in informiranja, Denisa Miklavčiča.

Kultivator Urh in Boris V sta poglabljala politično krizo v državi

Terminal premierni Terminal Andreja Pavlišiča

Off priloga poročilo o okrogli mizi na temo šolskega zakona, ki so jo organizirali študentje teologije

Zeitgeist Urh, Boris in Lan so po drugem krogu volitev harali po štabih od Peterleta in Türka

OFF Priloga Miheljak o grožnji Janše z odstopom vlade

OFF Komentar Borisova razmišljanja o predsedniških volitvah

Erikovo Javljanje kronološko zaporedje Erikovih javljanj iz turško-iraške meje

Drogerija Matej J. se je ukvarjal z MartinovimKomentarji
komentiraj >>