Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Dolžni KROFF! (3926 bralcev)
Sreda, 19. 12. 2007
Boris V.Ruska sila v Srbiji?

... Zastopnik dela nekdanjih varčevalcev Ljubljanske banke spominja na dolg LB ...

... V Španiji obsodili 47 separatistov ...

... V Srbiji potrjena dva predsedniška kandidata ...

... SVIZ ostro proti vladnemu predlogu kolektivne pogodbe ...
Božidar Vukasović, zastopnik dela nekdanjih varčevalcev Ljubljanske banke, je spomnil na dolg, ki ga ima Ljubljanska banka do varčevalcev na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Ta naj bi bil znašal z obrestmi približno osemsto milijonov evrov. Po njegovem so slovenski politiki ugotovili, da lahko ta »plen« najbolje zaščitijo z napadi na hrvaško morje in ozemlje. Vukasović je napovedal vložitev tožbe proti Sloveniji na Sodišču Evropskih skupnosti v Luksemburgu.

V Španiji pa se je sodilo in tudi obsodilo sedeminštirideset članov raznih baskovskih separatističnih skupin zaradi povezav z ETO. Protiteroristični sodnik in vodja preiskave, Baltasar Garzon, meni, da ETA brez teh organizacij ne bi mogla preživeti. Obtoženih je bilo sicer dvainpetdeset ljudi, vendar so jih pet oprostili.

V Srbiji imajo dva potrjena kandidata na januarskih predsedniških volitvah. To sta podpredsednik Radikalne stranke Tomislav Nikolić in predsednik Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović. Radikal Nikolić se je, med drugim, zavzel za izgradnjo ruske vojaške baze v Srbiji. Glede na to, da bo predvolilno geslo radikalov »Z vsem srcem za Srbijo in Tomislava Nikolića«, predlagamo Čedomirju naj poizkusi isto z jetri ali kakšnim drugim organom.

Glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture – SVIZ -, Branimir Štrukelj, meni, da vladni predlog kolektivne pogodbe v javnem sektorju marginalizira poklic učitelja. Še več, predlagani sistem v celoti naj bi predstavljal tempirano bombo. Če vlada ne bo popravila svojega predloga, bodo na SVIZ-u konec januarja odločali o možnosti stavke.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulaciji


Komentarji
komentiraj >>