Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF, ki ruši meje in izvaža varnostnike (3903 bralcev)
Četrtek, 20. 12. 2007
luka.

... Vojaki ZDA ostajajo v istem številu v evropskih oporiščih...

... Novoizvoljeni južnokorejski predsednik napoveduje pragmatično politiko in zavzemanje za korejski polotok brez jedrskega orožja ...

... Etiopijski premier Zenawi za somalijsko krizo krivi predvsem Združene narode ...

... Novoizvoljenemu predsedniku Afriškega Nacionalnega kongresa Jakobu Zumi grozi sodni proces ...

... Mednarodna razprava na temo Schengena oziroma spreminjanja meja Evropske Unije ter o evropskem apartheidu na FDV-ju in v Rogu ...

OFF NAPOVEDNIK

Medtem ko na Slovenskem, preden se odpravimo spat, preverimo, če se pod posteljo ne skriva slučajno kak varnostnik iz Globala, smo v Avstriji v vlogi bav-bavov, ki ponoči žrejo otroke, kar prebivalci novih članic Evropske Unije. Slovaki, Madžari, Čehi in Slovenci, po raziskavah javnega mnenja na Avstrijskem namreč predstavljamo novo os zla, ki da se bo s padcem Schengena razpršila čez celotno unijo. Hudobci seveda z njo, naši sosedje pa v jok.

V vasici Deutschkreutz, v bližini avstrijsko-madžarske meje bodo prebivalce po novem v nočnih urah pred novimi evropskimi nebodijihtreba prišleki varovali kar zasebni varnostniki. Takšna je namreč županova odločitev, ki bo kot vse kaže, solze svojih občanov brisal kar s proračunskim denarjem.

Glede na to, da menda razpis za zbirko mišičnjakov že obstaja, pa jim le še namignemo, naj se obrnejo kar na našo varovalno agencijo VIP. Tako bodo Avstrijci zanesljivo imeli mir najmanj pred Slovenci, ker pa je res, da dober glas seže v deveto vas, verjetno ne bo blizu niti Slovakov, Čehov ali Madžarov. Pa se mi znebimo varnostnikov, Avstrijci pa Slovencev – temu se reče: volk sit, koza pa cela.


Avstrijci torej novim članicam EU izrekajo prisrčno dobrodošlico, mi pa vam strežemo Off program Radia Študent, ki se že veseli izvoza naših varnostnikov.


OFF PROGRAM

ZDA so se odločile podaljšati svojo vojaško prisotnost v Evropi. Ameriški general Dick Cody poroča, da bo približno sedemintrideset tisoč vojakov v evropskih, predvsem nemških in italijanskih oporiščih ostalo še do leta 2013. Napovedani umik iz oporišč je bil v samih mestih sicer pospremljen s precej nelagodja, od slednjih je namreč odvisnega precej lokalnega prebivalstva. Ameriški »vojaško-strateški« interesi v Romuniji in Bolgariji, ki naj bi bili naslednji destinaciji ZDA, pa so zaenkrat v mirovanju. Več o aktualnem dogajanju čez lužo nam bo povedala naša redna poročevalka, Lidija Poljaček:Z veliko večino izvoljeni južnokorejski predsednik Lee Myung Bak iz konzervativne opozicijske Velike nacionalne stranke napoveduje izvajanje pragmatične politike, ki naj bi oživila gospodarstvo. Hkrati Severno Korejo opozarja na spoštovanje človekovih pravic ter se zavzema za Korejski polotok brez jedrskega orožja. Skratka, še naprej ena in ista sranja.

Proti novemu vodji južno-afriške koalicijske stranke Afriški nacionalni kongres, Jacobu Zumi, naj bi se po mnenju generalnega tožilca Mokotedi Mpsheje nabralo dovolj dokaznega gradiva, da se ga vnovič obtoži korupcije. Kljub vsemu pa se glede na vodstvo vodilne stranke v državi Zumi po vsej verjetnosti obeta tudi predsedniška funkcija Južne Afrike. Na tej bi po dveh mandatih zamenjal trenutnega predsednika in političnega nasprotnika Thaba Mbekija.

Etiopijski premier Meles Zenawi je Združene narode obtožil poglavitne vloge pri ustvarjanju somalijske krize, kar Združeni narodi pričakovano zavračajo. Kritika s strani Etiopije pa jih tudi naj ne bi presenečala, saj je bila vlada slednje dejavno udeležena v konfliktu med Islamskimi sodišči in Somalijsko vlado, medtem ko naj bi Združeni Narodi ostali nevtralni. Situacija v Somaliji pa še naprej ostaja napeta, saj uporniki ne kažejo namena, da bi odstopili od boja z Somalijsko vlado.

Gibanje za ohranitev in izboljšanje javnega zdravstva opozarja ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič in javnost, da je zdravstvo tik pred sesutjem. Hkrati opozarja tudi, da je podeljevanje koncesij okoli sedemdeset odstotkov zdravstvenih domov potisnilo v nezakonito stanje, ko ni več mogoče izvajati vseh zakonsko opredeljenih dejavnosti, storitve pa postajajo vse dražje. Gibanje zahteva, da ministrstvo ustavi škodljive privatizacijske procese in javnosti končno predstavi manjkajoče dokumente, kot so načrt razvoja zdravstvenega varstva in mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev. Za komentar smo poprosili Marka Breclja:Na Fakulteti za družbene vede se bo ob četrti uri zgodila mednarodna razprava na temo padca Schengena oziroma spreminjajočih se meja Evropske unije. Govora bo tako o sami definiciji evropskega državljanstva kot tudi o tem, da naj bi pri zamejevanju s schengenom šlo pravzaprav za kontinentalni apartheid, o katerem pa politika sploh ne govori. Več o tem nam bo povedal profesor Andrej Kurnik:Minuto čez polnoč pa bo obeležen vstop Slovenije v schengenski prostor, kar bo pričakovano pospremljeno s številnimi slovesnostmi. Govorci, ki se bodo pojavili na slavnostno okrašenih odrih, pa nič manj pričakovani. Gre seveda za politično srenjo v najbolj klasični in predvidljivi postavi. Zato vam bomo z imeni vsaj tokrat prihranili.

Minister za obrambo Karel Erjavec prihaja na dan s predlogom, da se ime za oklepno vozilo patria 8 krat 8 poišče na javnem natečaju, na katerega naj bi povabili tudi osnovne in srednje šole. Pojavljajo se seveda upravičeni očitki, ki projekt vključevanja otrok označujejo za moralno spornega, hkrati pa, da ministrstvo namerava priti do imena na najcenejši možni način. O spornosti danega predloga je spregovoril predsednik parlamentarnega odbora za obrambo, Anton Anderlič:Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulaciji

Komentarji
komentiraj >>