Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF duševno zdravih nakupov (4258 bralcev)
Četrtek, 20. 12. 2007
luka.Klikni za veliko sliko:

... Amerika se končno loteva urejanja strelne zakonodaje ...

... Včeraj izpuščeni Britanci iz Guantanama spet pod ključem ...

... Španija Evropski Uniji prisiljena vrniti 205 milijonov evrov ...

... V obravnavo nov vladni predlog s pogoji dodeljevanja brezplačne pomoči ...
Kr-OFF

Pokol na univerzi Virginia je Ameriški kongres navdihnil, da se je prvič po letu 1994 odločil prevetriti zakonodajo, ki ureja strelno orožje. Novi zakon o posedovanju orožja določa, da je za nakup potrebno seči v žep ne le po bankovec ali dva, temveč tudi po potrdilo o duševnem zdravju. Drznemo si upati, da bo o odobritvi nakupa odločal rezultat, in ne papir sam.

Vsi trije Britanci, ki so jih včeraj izpustili iz taborišča Guantanamo, so se pod ključ vrnili že takoj ob pristanku ameriškega letala v Veliki Britaniji. Medtem, ko so ZDA obtožnico ovrgle, je pred njimi torej že nova. Tudi ta jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih s terorizmom, le da jo tokrat podpisujejo španske oblasti, pripor pa zaenkrat izvajajo sorojaki Britanci.

Evropska komisija pa bo od članic Evropske Unije zahtevala vračilo kar 256,3 milijonov evrov, ki jih bomo povrnili na račun bojda nezadostne kontrole ali nespoštovanja pravil EU pri kmetijskih izdatkih. V žep bo tako moralo seči sedemnajst držav članic, daleč največ Španija, ki je prisiljena vrniti precejšnjo glavnino tega zneska, to je kar 205 milijonov evrov. V primerjavi s temi denarci, pa je sedemdeset tisoč evrov, ki so jih v vrnitev naložili Sloveniji, mala malica.

Vlada je državnemu zboru v obravnavo predala besedilo predloga novele zakona o brezplačni pravni pomoči. Menda gre za poenotenje pogojev za dodelitev z ostalimi transferji, dopolnjuje pa tudi določbe o ugotavljanju dohodkovnega in premoženjskega stanja prosilca. Po novem tako pogoj za pridobitev brezplačne pravne pomoči ne bo več vezan na minimalno plačo, ampak na dvakratni večkratnik le-te.

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulacijiKomentarji
komentiraj >>