Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Usodni KROFF za Benazir Buto (4405 bralcev)
Četrtek, 27. 12. 2007
luka.

... Usoden atentat za Benazir Buto ...

... Usodna šentviška lokacija za ambruške rome ...

... Usodni lov na prašiče ganil celo Haag ...
Kr-OFF

Nekdanja dvakratna pakistanska ministrska predsednica Benazir Bhutto je bila na predvolilnem shodu ubita v samomorilskem napadu, sporoča njena Pakistanska ljudska stranka, ki ima sicer največjo podporo v državi. S tem se je zaključila burna politična kariera Bhuttojeve, ki je kar nekaj let na račun obtožb korupcije preživela v izgnanstvu iz matične države.

Letošnjega oktobra se je preko dogovora s predsednikom Pervezom Musharafom, ki ji je zagotovil pomilostitev, vrnila v Pakistan na čelo opozicije. Tako je tokratni atentat, na eno izmed najbolj spornih ženskih imen aktualnega časa, verjetno drastično zradiral pričakovani rezultat prihajajočih parlamentarnih volitev.

Marsikdo bi zradiral tudi škandal z Romi – ali pa kar Rome same – a je družina Strojan po zagotovilih ministra za okolje in prostor, Janeza Podobnika in pravnega zastopnika Strojanovih, Aleksandra Čeferina, sedaj končno zaključena zgodba. Parcelo v Ambrusu naj bi tokrat menda uspešno zamenjali za tisto v Rojah v Šentvidu. Za enkrat sta obe strani skrajno zadovoljni z razpletom situacije.

Nekdanji hrvaški general in haaški obtoženec, Mladen Markač naj bi se tokrat ujel pred zoprni objektiv haaškega sodišča kar s pomočjo gobezdavih medijev. Ti so na plano spravili fotografije, na katerih Markač v družbi notranjega ministra Ivice Kirina, lovi divje prašiče. Dokončna verodostojnost gradiva še ni potrjena, zbuja pa očitno dovolj dvomov, da avtentičnost preverja samo Mednarodno sodišče za vojne zločine, ki sumi, da gre za kršitve določb o hišnem priporu. V času kolin, ne dvomimo, da se jima ne bliža tudi kaka moralna obsodba Društva za rešitev živali.

Za konec pa k najnovejšim vestem v Sudanu. Uporniki z juga države so se po dveh mesecih vrnili v sudansko vlado. To so oktobra zapustili zaradi nesoglasij glede uresničevanja mirovnega dogovora, s katerim se je leta 2005 končala enaindvajsetletna vojna na jugu države. K vrnitvi je največ pripomogel sudanski predsednik Omar al Bašir, ki je pripadnikom Ljudskega gibanja za osvoboditev države zaupal kar 16 položajev.

Kroff je sešila Luka.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Erik se je s profesorjem Rastkom Močnikom pogovarjal o vstopu Slovenije v Schengen

Kultivator Erik in Boris sta umazala izumetničeno sliko Schengena

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulacijiKomentarji
komentiraj >>