Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BRIT-OFF, ki feministke spravlja v orgazem (3799 bralcev)
Sreda, 9. 1. 2008
luka.
... Kar prlepmo, to drži, je slogan, ki ne drži ...

... Srbi kljub občasnemu strinjanju razvili alergijo na Rupla ...

... Bill Clinton je spet za korak bližje nazivu Prva dama ...

... Avstrijec zganjal lenobo - pa ne v domačem fotelju, ampak kar v posteljah državnih bolnišnic...
BRITOFF


Ob 7:00

Če smo že zašli v gradbeniške posle, in se lotili zidave britofa, se nekako spodobi, da kdaj pa kdaj na njem tudi koga pokopljemo. Tokrat gre za nekdanjega fuzbalerja Luisa Colla, ki je s španskim nogometnim gigantom Barcelono kar dvakrat osvojil državno prvenstvo. Nekdanji levi krilec tega katalonskega moštva, je umrl v sedemdesetem letu starosti. Slava mu.

Umira se žal tudi v Keniji, kjer naj bi se nasilje v zadnjih dneh sicer umirilo, a napetost in turobno ozračje ostajata. Tamkajšnji predsednik, Mwai Kibaki, je javnost vendarle seznanil s prvo polovico svoje bodoče vladne koalicije. Podpredsednik je postal eden izmed poražencev letošnje bitke za položaj vodje države, Kalonzo Musyoka, medtem ko so Kibakijevemu glavnemu nasprotniku, Railu Odingi, vladna vrata še vedno odprta.

Odprtih ust pa ob očitkih, ki letijo na njegovo petkovo izjavo glede sodniških plač, ostaja minister za pravosodje, Lovro Šturm. Ta odločno zavrača, da naj bi sodnike pozival k odstopu, hkrati izraža tudi obžalovanje nad odhajanjem sodnikov iz svojih položajev. Nič manj strikten pa ne ostaja niti glede sprejemljivosti plačnega sistema, s katerim bi po njegovih besedah morali biti zadovoljni tudi sami sodniki. S Šturmom pač ne gre glodati češenj.

BRITOFF je skup navlekla Luka, a prizna da bi rajši glodala češnje…


ob 8:00

Začenjamo z inovativnim podvigom nekega desetletnega mehiškega pobalina, ki bi si rajši prilepil roko na posteljo kot pa hodil v šolo. Dobesedno. Prav to je namreč storil, v upanju, da si podaljša božične počitnice in nikdar več ne prestopi šolskega praga. A mu je ves vloženi trud ob pacanju s trdovratnim industrijskim lepilom izničila kar lastna mama, ki –začuda- ni bila navdušena nad njegovo idejo o izbrisu šole. Tako pouka na svojo grozo ni niti zamudil, kaj šele da bi od njega izostal. Kar je kaj slaba reklama za slogan, »kar prlepmo – to drži!«

Srbski zunanji minister, Vuk Jeremić, se je na Ruplovo pobudo za ustanovitev posebne delovne skupine za Srbijo, odzval s strinjanjem. Na novo zasnovana grupa naj bi spremljala sodelovanje Beograda s haaškim sodiščem in druge vidike integracije države v Evropski Uniji. Ključna tema pogajanj za vstop seveda ostaja status Kosova in iskanje rešitve, ki bo ustrezna za obe strani in dobra za celotno regijo. Na splošno pa se srbskih politikov vseeno lotevajo že precej resni simptomi alergije na našega zunanjega ministra. Obveščamo jih, da proti Ruplu zdravila žal ni.

Če smo prejšnjo dozo britofa morbidno začinili s pogrebom, pa tegale zaključujemo naravnost slovesno – z ohcetjo. Ženitev namreč napoveduje francoski predsednik Nicolas Sarkozy, nevesta, ki mu bo zaprisegla pokorščino, pa je Carla Bruni. Kot je na račun francoskega neformalnega resničnostnega showa znano že po vsem svetu, gre za italijansko zvezdnico, ki se preživlja s klasično kombinacijo manekenka-pevka. K sreči pa ji francoščina ne predstavlja nikakršnih težav, glede na to, da Sarco ni ravno znan po kakem omembe vrednem znanju italijanskega jezika. No, kot da je katerikoli Francoz vešč kateregakoli jezika sploh. Sprašujemo se, če imajo v mezincu vsaj lastnega…

BRITOFF, je v spanju preganjal Luko.Ob 9:00

Zunanji minister in predsedujoči Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose, Dimitrij Rupel, bo na delovnem obisku v Ljubljani gostil palestinskega kolega Rijada al Malkija. Obisk Al Malkija naj bi bil pomemben v luči bližnjevzhodnega mirovnega procesa, ki je v središču diplomatskih aktivnosti tako Evropske unije kot tudi celotne mednarodne skupnosti.

S prezidentom Turkom pa se namerava srečati generalni sekretar Organizacije islamske konference Ekmeledin Ishanoglu. Pa si zamislite poročanja globalnih medijev: »Na Slovaškem, ki prevzema vodstvo Evropske Unije, se bosta sešla slavonski zunanji minister Dimitrij Rupel in palestinski kolega Rijad al Malki, srečanje pa napovedujeta tudi turški predsednik in generalni sekretar Organizacije islamske konference. Zraven pa bo, zaenkrat iz še neznanih razlogov, tudi neki Janez Janša.«

Ameriška zvezna država New Hampshire je za zmagovalca republikanskih strankarskih volitev razglasila arizonskega senatorja, Johna Mc Caina, kar pomeni da sta popušila drugo uvrščeni Mitt Romney in tretji, Mike Huckabee. V sedlo pa se je na demokratski strani ponovno zavihtela ženska. Glede na to, da druge nimamo, je govora seveda o Hillary Clinton, ki pred Obamo vodi z desetimi odstotki prednosti. Feministke pa v solze ganjenosti, če že ne kar orgazem.

Medtem ko na slovenskem večina ne bi ravno dala roke v ogenj za domači zdravstveni sistem, se pri sosedih občasno znajde kdo, ki se od starih dobrih bolnišnic kar noče in noče odlepiti. Nekega devetinpetdesetletnika so v Avstriji namreč obtožili goljufije zdravstvenega sistema, s katero je na račun poležavanja v državnih posteljah kar triindevetdesetih različnih bolnic, blagajno oškodoval za 100.000 evrov. No, resnici na ljubo, bi v slovenskih zdravstvenih ustanovah najverjetneje zdržal precej manj. Če ne bi že kar na hodniku -kljub solidnemu zdravju- umrl na kaki izmed premičnih bolnišničnih postelj, pa bi mu pretila najmanj izguba živcev…

BRITOFF, se je sesul na Luko, ki pa kljub temu ne namerava v slovenske bolnišnice, da ne bi pomotoma pobliže spoznala kake truge. Eh, nesramnost pa taka. Srečno.

Komentarji
komentiraj >>