Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF volitev in obiskov! (4716 bralcev)
Sreda, 9. 1. 2008
Boris V.... Sakašvili tudi uradno zmagal na gruzijskih volitvah ...
... V New Hampshiru zmagala Hillary Clinton in John McCain ...
... Bush je obiskal Izrael ...
... Slovenijo pa palestinski zunanji minister ...
... Veso Stojanov prevzema mesto odgovornega urednika Maga ...

OFF NAPOVEDNIK

Rusi so carji. To vedno znova dokazujejo, najsi bo z gulagi ali pijanim predsednikom. Ker se je v Rusiji pokradlo vse, kar se je dalo, so zdaj začeli s tistim, kar se ne da. Vsaj tako se je zdelo. V Kabarovsku na ruskem vzhodu so ukradli železni most. In to ne kakšen mostiček čez nek potok, temveč most, dolg tisoč dvesto metrov in težek več kot dvesto ton. Res je sicer, da je stal most na neobljudeni cesti, ki je vodila le do neke termoelektrarne, preiskovalcem pa vseeno ni jasno, nam pa tudi ne, kako so lahko tatinske legende ukradle cel most, ne da bi bili opaženi in ujeti ali pregnani.

Na istem mestu bodo sedaj zgradili nov most, vendar so odločili, da bo le-ta betonski, da bi se izognili novim neprijetnostim. Če so tatovi superlegende in ne le navadne, se bodo vrnili, ko bo nov most zgrajen, in ukradli še tega ali pa ga samo premestili za nekaj metrov vstran. Če slučajno kateri od teh ruskih carjev posluša tale OFF Program, mu povejmo, da so v Ljubljani pred kratkim obnovili Karlovški most. Dobrodošli v Ljubljano, torej!

Vi pa berete takim poslovnim podvigom ploskajoč OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Mihail Sakašvili je tudi uradni zmagovalec gruzijskih predsedniških volitev. To je ugotovila gruzijska osrednja volilna komisija. Sakašvili tako ostaja na predsedniškem položaju, saj je zbral 52 odstotkov in pol in zmagal že v prvem krogu. Protikandidat opozicije, Levan Gačečiladze, ki je uradno prejel malce več kot 25 odstotkov, ne priznava rezultata volitev in pravi, da je Sakašvili poneveril rezultate. Opozicija je za nedeljo napovedala nove množične proteste. Gačečiladze je dejal, da bo do konca izpodbijal rezultate volitev in da ga lahko ustavi le smrt.

Zmago na volitvah, sicer le primarnih demokratskih strankarskih v New Hampshiru - pa vseeno – je okusila tudi Hillary Clinton. Tako je v drugo premagala Baracka Obamo, ki je dobil zlato kolajno v Iowi. Hillary je z zmago precej presenetila, saj so ankete napovedovale njen ponovni poraz in zmagoslavje Obame. Pri republikancih je zmagal John McCain, pravi Američan, ki je javno zapel pesmico »Bomb Iran«. Pred njegovim štabom v New Hampshiru so bili celo uradni plakati s tem napisom. Predvolilni cirkus v ZDA se je šele dobro začel, opic pa jim, kot kaže, ne bo zmanjkalo.

Ameriški predsednik George Bush je medtem obiskal Izrael in s tem začel osemdnevno turnejo po Bližnjem vzhodu in arabskih državah. Namen obiska naj bi bil iskanje podpore za nadaljevanje izraelsko-palestinskega tako imenovanega mirovnega procesa. Ob tem pa bo poiskal tudi zaveznike proti Iranu. Ob prihodu na letališče v Tel Avivu je Bush izjavil, da vidi novo priložnost za mir na Bližnjem vzhodu. Ne vemo, kaj je pil v avionu, ampak očitno je šlo za precej močno zadevo. Izraelski predsednik Šimon Peres je Busha celo pozval, naj ustavi norost Hamasa in Hezbola. Norost Izraela pa naj se spodbuja!

Možnost norosti novega spopada za Kosovo, vsaj s srbske strani, srbski zunanji minister Dragan Šutanovac zanika. Dejal je, da se Srbija ne pripravlja na novo vojno in da dokler bo on obrambni minister, Boris Tadić pa predsednik Srbije, na Kosovo ne bodo napotili vojske. Tega naj bi se dobro zavedal tudi srbski premier Koštunica. Šutanovac je dodal, da bi bila srbska vojska pripravljena posredovati šele na poziv Natovih sil na Kosovu, in je prepričan, da je KFOR sposoben samostojno zagotavljati varnost na Kosovu. To pa je optimizem.

Optimizem pa bo sigurno tudi osrednji motiv na obisku palestinskega zunanjega ministra Rijada al Malkija v Sloveniji. Obisk al Malkija naj bi bil pomemben v luči tako imenovanega bližnjevzhodnega mirovnega procesa. Al Malki se bo sestal tudi s predsednikom Türkom in predsednikom odbora državnega zbora za zunanjo politiko Jožefom Jerovškom. Rupel bo palestinskemu kolegu predstavil slovensko predsedovanje EU, al Malki pa bo Ruplu pojasnil potek pogovorov, za katere so se Izraelci in Palestinci dogovorili v Annapolisu. Rupel bo imel sigurno kakšen predlog ali dva.

Predlogov novinarjev Maga pa očitno ni upošteval Veso Stojanov, ki je kljub nasprotovanju celotnega aktiva novinarjev tega tednika prevzel mesto odgovornega urednika. Stojanov, ki ne želi dajati izjav, zavrača očitke o političnih ali kapitalskih prevzemih, drugačnega mnenja pa so novinarji Maga. Ti pravijo, da je v ozadju nastavitve Stojanovo prerazporejanje političnega prostora na levici. Po mnenju Igorja Kršinarja, novinarja Maga, je zadaj Pivovarna Laško, ki naj bi jo motili članki o tajkunih. Kršinar pravi, da naj bi Stojanov celo zbiral novo ekipo, ki naj bi nadomestila sedanjo na Magu, vendar Stojanov to zanika.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Kultivator Pizdurh in Klerik o uZERPaciji oziroma ekološki ribolovni coni

Kultivator Matej in Maja sta naredila the best off 2007

APR intervju Klerik in Pizdurh sta se pogovarjala z Jožetom Jerovškom

Zeitgeist Erik se je s profesorjem Rastkom Močnikom pogovarjal o vstopu Slovenije v Schengen

Kultivator Erik in Boris sta umazala izumetničeno sliko Schengena

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulacijiKomentarji
komentiraj >>