Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF program - Ljuba IKEA, kdor jo ima.. (4625 bralcev)
Četrtek, 10. 1. 2008
luka.… Kenijski predsednik Mwai Kibaki zaprisegel nove ministre ...
… Amerika o povečanju svoje prisotnosti v Iraku, doma pa iz predsedniške igre izstopa demokrat Bill Richardson …
… Južnokorejsko ustavno sodišče odobrilo novo preiskavo proti predsedniku Lee Mjung Baku …
... Prve mine slovenskemu predsedovanju ...
... Stranka mladih Slovenije že spet o brezplačnih vrtcih ...
OFF NAPOVEDNIK

Ščurki v domačem stanovanju so komedijanta in filmarja s televizijskega programa Comedy Central, Marka Malkoffa, pregnali kar v Ikeino trgovino, kjer tako domiselni možak med kupci, prodajalci in razstavnim pohištvom biva že slab teden dni. Dobra stran podviga je nedvomno odsotnost najemnine in ščurkov, slaba pa je vse tisto, kar skozi izložbo ni razvidno ravno na prvi pogled. Iz pip namreč ne priteka voda, straniščni kotliček ne deluje, televizijska plazma še manj. Vse ostalo pa da je naravnost fantastično!

Hotel je bil namreč predrag, stanovanja prijateljev pa premajhna. Zato je trgovini z nizko cenovnim pohištvom poslal dopis, v katerem ni pozabil omeniti, da si bo tako imenovani dopust popestril z nočnimi debatami z varnostniki, v mislih pa ima tudi zabavo ob vselitvi, a brez skrbi, ker da namerava nanjo povabiti tako in tako zgolj skromno peščico prijateljev, med njimi tudi ženo, ki nad selitvijo v Ikeo ni bila tako navdušena, da bi se podvigu pridružila tudi sama.

Glede na stanovanjsko politiko, s katero se ubadamo, in hkrati na število trgovinskih centrov, ki tudi na Slovenskem rastejo kot gobe po dežju, bo morda ideja tudi pri nas kmalu postala vredna pozornosti ...

Poslušate – ljuba Ikea, kdor jo ima – OFF program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Kenijski predsednik Mwai Kibaki je dva tedna po svoji ponovni izvolitvi zaprisegel 17 članov svojega ministrskega kabineta, med njimi tudi na volitvah tretjeuvrščenega, Kalonzo Musyoko. Kar pa zaenkrat ne zaustavlja nadaljnjih protestov v državi. Glas proti Kibakiju je tokrat povzdignila množica stotih članic iz ženskega krila glavne opozicijske stranke Oranžno demokratično gibanje. Protestnice je z uporabo solzivca uspela razgnati šele policija. Kot je v Keniji že navada v zadnjih mesecih.

Ameriški minister za obrambo Robert Gates intenzivno razmišlja o dodatnih tri tisoč marincih, ki naj bi jih na prošnjo vodilnih mednarodnih sil v Afganistanu pod poveljstvom NATA poslal v to državo. Okoli 2200 vojakov in 800 častnikov za urjenje bo po mnenju NATA vsaj delno zapolnilo vrzel pred pričakovano spomladansko ofenzivo Talibanov. Pričakovati je, da bo Gates prošnjo odobril. Trenutno imajo ZDA v Afganistanu sicer 26.000 vojakov.

Novoizvoljeni južnokorejski predsednik Lee Myung Bak naj bi po navedbah tamkajšnjega ustavnega sodišča zlorabil svoj položaj, zaradi česar se bodo sprožili ustrezni postopki. Z obtožbami se ne spopada prvič, pred tem ga je tožilstvo že opralo suma manipulacije s ceno delnice nekega investicijskega podjetja. Tokrat ga bremeni posnetek, na katerem izjavlja, da je lastnik družbe, ki se je znašla v središču delniške afere in za katero je pred tem trdil, da ni njegova. Obstaja pa realen dvom, da bo Myung Baka morebitna kazen sploh doletela, saj se bo preiskava namreč najverjetneje vlekla dlje kot do 25. februarja, ko Lee prevzame uradne predsedniške dolžnosti, s čimer pa mu seveda začne veljati tudi imuniteta.

Iz boja za ameriški predsedniški položaj izstopa najbolj izkušen kandidat letošnjih volitev, Bill Richardson, sicer guverner ameriške zvezne države Nova Mehika. Veljal je za prvega resnega predsedniškega kandidata latinskoameriškega porekla, njegovo poreklo pa je skupaj z Obamino barvo kože in spolom senatorke iz Illinoisa letošnjo demokratsko listo naredilo najbolj raznoliko v zgodovini. Razlog, da se Richardson umika, je pomanjkanje možnosti za demokratsko predsedniško nominacijo v boju proti Hillary Clinton, Baracku Obami in Johnu Edwardsu.


Na Bledu pa poteka predsedniško srečanje. Tokrat se bodo sešli predsednik nemškega parlamenta Norbert Lammert, predsednik portugalskega, Jaime de Gama, ter podpredsednika francoskega in evropskega parlamenta Marc Laffineur in Edward McMillan-Scott. Danes jih pričakuje Cukjati, jutri pa se bodo udeležili konference o vlogi nacionalnih parlamentov v EU. Razprava naj bi skušala najti predvsem odgovor na vprašanje, ali je mogoče doseči, da nacionalni parlamenti postanejo enakovredni partnerji institucijam unije.

Mimogrede, na slovensko predsedstvo že padajo prve mine, tokratno nam je brcnila Nemčija, ki se v domačem tisku močno pritožuje nad tem, da na neformalnih srečanjih nismo uredili tolmačenja v nemški jezik. Svoje delegate celo poziva, da se v bodoče ne udeležujejo več ministrskih zasedanj, ki jim ne bo možno z ušesi prisluhniti v maternem jeziku.

Ob osemnajsti uri se bo v novogoriškem obrtnem domu dogodila debata na temo Medijskega pluralizma in pritiskov na medije. Gost okrogle mize bo med drugimi tudi Matevž Tomšič, ki je za nas o dogodku, ki se obeta, spregovoril tudi nekaj besed:


Stranka Mladih Slovenije na plano zopet prihaja s pobudo za brezplačni vrtec za drugega in vse nadaljnje otroke. Vnovič tudi opozarjajo, da so cene slovenskih vrtcev med najdražjimi v Evropi. Besedo predajamo predsedniku stranke, Darku Krajncu:Včeraj zvečer je tradicionalno potekal sprejem novinarjev pri treh predsednikih – parlamenta, vlade in republike Slovenije. Sicer je potekala v znamenju bojkota s strani novinarjev določenih medijskih hiš zaradi odnosa Janeza Janše do novinarske peticije. Vseeno pa smo tam ujeli nekaj politikov in urednikov. V off-u vam ponujamo kratek insert iz pogovora z Brankom Grimsom. Več o samem dogodku in daljši pogovor pa ob pol desetih zvečer v pogovornem večernem terminu. Tule pa kratka napoved:Ravno na dan, ko je potekalo srečanje z novinarji, je izbruhnila še ena afera, ki v veliki meri priča o svobodi tiska v naši državi. Tujim novinarjem, ki so se te dni mudili v Sloveniji, je Urad vlade za komuniciranje pod vrata hotelskih sob porinil mape z manipulativnim gradivom o stanju svobode medijev v Sloveniji. Poleg standardnega natolcevanja si je urad dovolil še grobo posekati izjave nekaterih domačih novinarjev, češ da so v soglasju z vlado o tej temi. Na to grobo kršitev vseh meja dobrega okusa se je odzval tudi predsednik Društva novinarjev Slovenije, Grega Repovž:
OFF je nanizala razstresena Ally.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Kultivator Pizdurh in Klerik o uZERPaciji oziroma ekološki ribolovni coni

Kultivator Matej in Maja sta naredila the best off 2007

APR intervju Klerik in Pizdurh sta se pogovarjala z Jožetom Jerovškom

Zeitgeist Erik se je s profesorjem Rastkom Močnikom pogovarjal o vstopu Slovenije v Schengen

Kultivator Erik in Boris sta umazala izumetničeno sliko Schengena

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulacijiKomentarji
komentiraj >>