Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ministra Rupla in ostalih pacientov (4264 bralcev)
Četrtek, 10. 1. 2008
luka.... Nad kenijsko krizo poslali Kofija Annana - bad guys watch out!
... Minister Rupel kriv, da se diplomatom dvigajo kocine!
... Francozi bi duševno zaostale kriminalce dosmrtno pospravili za štiri stene
... Hrvaška pa iz klobuka potegnila dve dodatni ministrstvi (med njima ni Ministrstva za komunikacijo z Ruplom) ...
KROFF

Kenijski predsednik Mwai Kibaki se je z vodjem opozicije, Railom Odingo dogovoril o posredovanju posebne skupine, katere namen bo rešitev politične krize, ki je Kenijo zajela po nedavnih predsedniških volitvah. Vodstvo grupe bo na plečih nekdanjega generalnega sekretarja Združenih narodov, Kofija Annana, ki pa s tem ne prevzema lahkega zalogaja.

Predsednik Državnega zbora, France Cukjati, zavrača apel po ustanovitvi mednarodne strokovne komisije, ki naj bi preiskala navedbe iz Peticije zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje. Zavrača jo na osnovi pomanjkanja pristojnosti samega Državnega zbora, hkrati pa dodaja, da predlagatelja – Blaž Zgaga in Matej Šurc, pobudo lahko realizirata tudi mimo le tega.

S Cukjatijevim odgovorom novinarja verjetno ne bosta najbolj zadovoljna, nezadovoljni pa so tudi slovenski diplomati, in sicer z odnosom ministra Dimitrija Rupla. S slednjim naj bi bilo nemogoče vzpostaviti dialog, zaradi česar sindikat diplomatov zahteva pogovor s premierom. A kaj, ko Janša meni, da gre za notranjo zadevo, ki naj jo ureja ministrstvo samo. To pa očitke zavrača – češ da težav ni. Sindikat pa o stavki. Glede na to, da diplomati še zdaleč niso edini, ki so razvili Ruplo - alergijo, se zdravilo proti omenjenemu možakarju morda iznajde celo pred tistim za HIV...

Francozi so svet presenetili s sprejetjem spornega zakona o duševno prizadetih zločincih. Nekaterim izmed teh se po prestani zaporni kazni namreč obeta dosmrtno prisilno bivanje v za to namenjeni ustanovi. O tem, kdo je srečnik, ki si po prestani prvi dozi zapora lahko obeta še dodatno –tokrat dosmrtno- pa naj bi odločala posebna komisija.

Nekateri torej iz zapora v zapor, mi pa namesto tega rajši k Hrvatom, ki se jim obeta vlada z dvema novima ministrstvoma. Eno naj bi pokrivalo področje turizma, drugo pa regionalnega razvoja, vodnega gospodarstva in gozdarstva. Tako bo imela druga Sanaderjeva zaporedna vlada petnajst namesto dosedanjih trinajst ministrstev. Bi dodali čestitke, pa jih bomo na račun Ekološko ribolovne cone, rajši zamrznili.


Kroff je odmrznila Luka.

Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Kultivator Pizdurh in Klerik o uZERPaciji oziroma ekološki ribolovni coni

Kultivator Matej in Maja sta naredila the best off 2007

APR intervju Klerik in Pizdurh sta se pogovarjala z Jožetom Jerovškom

Zeitgeist Erik se je s profesorjem Rastkom Močnikom pogovarjal o vstopu Slovenije v Schengen

Kultivator Erik in Boris sta umazala izumetničeno sliko Schengena

Zeitgeist Urh se je o Hrvaški povolilni situaciji pogovarjal s Hrvaškim profesorjem komparativne politike Caratanom

Kultivator Erik in Boris sta se ukvarjala s prvim krogom privatizacije NKMB

Terminal Ivo Podržaj o Histerii Slovenici

Pljunki pozabe Abu Mumio Jamala

Kultivator o politizaciji političnih zapornikov

Terminal Andrej Pavlišič o Krasnem novem Schengenu

Zeitgeist Urh se je pogovarjal z Gregorjem Strojinom, svetovalcem vrhovnega sodišča v Sloveniji in soustanoviteljem zavoda POLIS

Kultivator Urh in Luka sta se ukvarjala s predlagano versko oskrbo policije, vojske in podobnih institucij

Drogerija (intervju 1h30min) Matej Janković se je pogovarjal z dr. Stanislavom Grofom

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala s Hrvaškimi volitvami v Sabor

Okrogla miza Sunitski trikotnik smrti se je z aktivisti in novinarji iz Slovenije in tujine pogovarjal o množičnih medijih in manipulaciji

Komentarji
komentiraj >>