Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF-a tokrat ni. nima časa. Si zavezuje čevlje. (3752 bralcev)
Sreda, 16. 1. 2008
luka.... Tudi Ukrajina bi se šla NATO ...
... Fešta ob novem mandatu gruzijskega predsednika - Putin pravi - ne hvala ...
... Ruska tajna policija veri bizi. Trenutno ščiti državljane pred arogantnimi Britanci ...
... Janši pet odstotkov nižja plača! (bolje vrabec v roki kot golob na strehi, spoštovani bralec) ...
KROFF

Medtem, ko nekateri vse bolj tarnamo nad nakupom zaenkrat nepovratne karte za članstvo v Natu, od katerega se tako in tako zdi, da nimamo ničesar, razen nekaj vojakov v Iraku preveč, se Ukrajina na ta podvig šele pripravlja. Uradno je namreč zaprosila zvezo NATO, da jo uvrsti v Akcijski načrt za članstvo v Severnoatlantskem zavezništvu. Njihovi priključitvi tej zvezi pa ne nasprotuje le sosednja Rusija, temveč tudi državljani sami. Vlada pa je seveda še kako za.

Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili, ki mu je pripadel nov mandat na položaju vodje države, bo slovesno zaprisegel v nedeljo, vabilo na ceremonijo pa je že zavrnil ruski kolega Putin, ki namesto lastne udeležbe pošilja zunanjega ministra Sergeja Lavrova. S kakšnim izgovorom se je Putin izognil zadevi še raziskujemo, morda pa si je opravičilo sposodil kar pri prvi dami slovenske televizije, ki je nekdaj morebitna sodelovanja menda zavračala kar z besedami – »Žal trenutno nimam časa, si namreč pravkar zavezujem vezalke!«

British Council začasno prekinja svoje dejavnosti v ruskem Sankt Peterburgu, ker se je tamkajšnja tajna policija FSB na račun obtožb nepravnega delovanja, odločila zaslišati lokalne uslužbence British Councila, enega od direktorjev te ustanove za promocijo britanske kulture, pa so za krajši čas celo priprli. Zakaj? Ker naj bi kršil cestno prometne predpise. Vse skupaj pa ima celo dober namen – zaščititi ruske državljane, preden ti postanejo orodje v provokativnih igrah Britancev!

Iz vladnih logov občasno prileze tudi kaj bolj ušesom blagodejnega kot je današnja izjava Janše, ki apelira državljane k treznosti. Ker da smo tako in tako vsi v istem čolnu. Minister za javno upravo Gregor Virant sporoča, da bodo plače vladnih funkcionarjev po novem plačnem sistemu občutno nižje! Premierska plača na primer, naj bi se znižala za kar pet odstotkov! Saj ne, da bo narod zaradi tega kaj manj lačen, pomaga pa le!

Krof je po etru sprehajala Luka, ki pa namenoma ni štela v koliko novic so se ji vrinili Rusi...

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent


Komentarji
komentiraj >>