Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KGB KROFF! (3214 bralcev)
Četrtek, 17. 1. 2008
Boris V.... LDS proti novemu kazenskemu zakoniku ...
... Srbsko vrhovno sodišče razveljavilo prepoved za opazovalce volitev iz ZDA in VB ...
... Dosedanji italijanski pravosodni minister Mastella po odstop še napovedal izstop stranke iz vlade ...
... British Council zaprl oba urada v Rusiji ...
KROFF

Predsednica Liberalne demokracije Katarina Kresal se je negativno odzvala na predlog novega kazenskega zakonika. Pravi, da je vlada zakon prezgodaj vložila v zakonodajni postopek in jo poziva, da predlog umakne. Kresalova trdi, da je pravna stroka glede tega popolnoma razdeljena, namesto, da bi soglašala. Drugače pa meni Branko Grims iz vladajoče SDS, ki pravi, da gre pri novem zakoniku za premik od varovanja družbene ureditve k varovanju pravnih vrednot.

Srbska volilna komisija je prejšnji teden ameriškim in britanskim opazovalcem prepovedala, da bi spremljali srbske predsedniške volitve, ki bodo to nedeljo in o katerih bo Radio Študent poročal z lica mesta, vendar je srbsko vrhovno sodišče to odločitev razveljavilo. Volilna komisija je tako odločila, ker so Združene države in Velika Britanija za neodvisnost Kosova, vrhovno sodišče pa pravi, da komisija ni upravičena presojati o prošnjah za tuje opazovalce.

Zgolj opazovalec italijanske vlade od zunaj bo odslej Clemente Mastella, dosedanji pravosodni minister, ki je odstopil s položaja, ko se je v korupcijskem škandalu pojavilo tako njegovo ime kot ime njegove žene. Mastella je že napovedal izstop njegove sredinske katoliške stranke iz vlade, vendar bo vseeno podpirala koalicijo od primera do primera. To je za premierja Prodija pomembno, saj je imel že do sedaj le en glas večine.

British Council se je odločil zapreti oba svoja urada v Rusiji, v Sankt Peterburgu in Jekaterinburgu, saj jim ruske oblasti onemogočajo delo. Zakaj točno gre, smo poskušali izvedeti pri British Council v Londonu in govorili z njihovo tiskovno predstavnico Ellen Miller:Čeprav smo v OFF-u obljubili izjavo vodje stavkovnega odbora Dora Hvalice, nam je žal ni uspelo dobiti, saj pogajanja, kot je dejal sam Hvalica, trajajo dlje, kot so sami pričakovali. Več boste torej izvedeli v jutrišnjem OFF Programu.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent


Komentarji
komentiraj >>