Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nelažnivi KROFF! (2881 bralcev)
Sreda, 23. 1. 2008
Boris V.... Neodvisnosti Abhazije in Južne Osetije naj ne bi bili povezani s Kosovom ...
... Ameriška administracija lagala 1ooo-krat po 11. septembru ...
... V Iranu 3ooo refromistom prepovedali nastop na volitvah ...
... Napolitano naj bi pozval Prodija k odstopu ...
KROFF

Ruski zunanji minister Lavrov je ponovil stališče Moskve, da bo neodvisnost Kosova pomenila presedan za okoli dvesto separatističnih ozemelj po svetu. Vendar je dodal, da to še ne pomeni, da bo Rusija v primeru priznane neodvisnosti Kosova takoj priznala neodvisnost Abhazije in Južne Osetije, proruskih regij v Gruziji. S tem naj bi morda omilil dosedanje stališče Rusije do tega vprašanja, saj se je Putin še leta 2006 spraševal, zakaj ti dve pokrajini ne bi mogli biti neodvisni, če bo to tudi Kosovo.

Študija dveh neprofitnih novinarskih organizacij, Centra za državno integriteto in Sklada za neodvisno novinarstvo, objavljena v torek, je pokazala, da so ameriški predsednik Bush in njegovi pajdaši v administraciji po enajstem septembru 2001 podali skoraj tisoč lažnih izjav o grožnji za ameriško nacionalno varnost. Največ jih je med ameriške volilce natrosil sam predsednik Bush.

Volilce pa zezajo tudi v Iranu. Slaba dva meseca pred parlamentarnimi volitvami je organ za nadzorovanje volitev iz volilne tekme zaradi - po njihovo - spornih ideoloških nazorov izključil okrog tri tisoč kandidatov reformističnih strank, ki se zavzemajo za demokratične spremembe. Ti pa za svet varuhov niso opozicija, ampak kar odpadniki, saj kritizirajo islamistični sistem v državi. Reformiste bo treba torej še razsvetliti.

Italijanski predsednik Giorgio Napolitano naj bi italijanskega premierja Romana Prodija pozval, naj odstopi še pred četrtkovim glasovanjem v senatu, kjer nima večine. V poslanski zbornici se bo o zaupnici vladi glasovalo že danes, vendar naj bi v tem glasovanju Prodijeva vlada dobila potrebno podporo. V senatu pa je zgodba drugačna, saj Prodi tam zaradi odstopa pravosodnega ministra Mastelle in umika njegove stranke UDEUR iz vlade nima več večine. V primeru odstopa so možne predčasne volitve.


Komentarji
komentiraj >>