Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
!!! UPOR KUPCEV !!! (2368 bralcev)
Petek, 25. 1. 2008Pozivam vse državljane Slovenije h sistematičnemu bojkotu trgovcev.

Potrošniki jim lahko vrnemo s hudim udarcem, tako da izkoristimo to, česar do sedaj nismo. Konkurenco. Internet. Le tako jih bomo spravili na kolena in prisilili, da spustijo cene osnovnih življenjskih potrebščin za 30%.

Zavedajmo se, da nam država ne bo stala ob strani. Država bo z aparatom prisile in laganjem poskusila zatreti to akcijo. Ker hoče veliiiko DDV-denarja.

!!!! UPOR KUPCEV !!!!!!
ZAZNAMKI:
ODDANO: 17.01.2008 || 09:58:51
UPOR KUPCEV

ZAROTA

1
Ob začetku vladavine sedanje koalicije je bilo govora o dvigu DDVja zaradi primankljaja v državnem proračunu. To bi vrglo slabo luč na vlado. Zato so naredili načrt. Umazan. Zahrbten.

2
Pred uvedbo € je vlada hinavsko pozivala trgovce naj ne dvigujejo cen, da je skrila svoje namere.

3
Nekaj mesecev po tem so trgovci dobili zeleno luč za dvig cen. S tem se je jasno povečal dotok DDVja v državno blagajno v taki meri, da je državni proračun v treh, štirih mesecih izplaval iz rdečih številk. Z dvigom DDVja tega ne bi mogli doseči. Po drugi strani pa so vladarji ohranili »čist« obraz pred publiko. Mal inflacije – pakajpol.

DODATEK 19. 1. 2008
zaradi nerazumevanja tele točke naj dodam
pojasnitveni hipotetični izračun

Hipotetična situacija za artikel X
VPC = 100
DDV = 20
MPC = 120
država dobi 20

povečanje DDV za 1%
VPC = 100
DDV = 21
MPC = 121
država dobi 21
razlika/dobiček za državni proračun = 1 več

povečanje cene (DDV ostane 20%)
VPC = 150
DDV = 30
MPC = 180
Država dobi 30
razlika/dobiček za državni proračun = 10 več

razmerje
država dobi 10X več denarja
z dvigom cen kot z dvigom DDVja

4
Ljudje so vsak dan v večji stiski, katero lahko sedaj vlada »blaži z ukrepi« - z drobižem. Hinavsko. Dela se fino. Kot se bogataš dela dobrega, ko beraču da deset centov.

5
Po drugi strani je pa vse, kar bi morala država urediti v totalni riti – od zdravstva naprej. Vse.

6
Z lažnimi hinavskimi »priporočili« država namerno ustvarja kaos. Nemogoče je namreč kruh v akciji kupovati v Šparu, poceni mleko v Tušu in meso v akciji v Mercatorju. Vladarji to vedo. V sodelovanju s trgovci, ki ponudijo eni poceni mleko, drugi kruh, pa spet prvi drago mleko in drugi drag kruh - nebrzdano in brez vsake kontrole ropajo. Državljane. "Zveza potrošnikov Slovenije" je lutkovno gledališče za 3 letne otroke.UPOR

1
Prišel je čas, ko se moramo zavedati, da je državni aparat, aparat prisile naš sovražnik in ne prijatelj. Prijatelj nam je država toliko, kolikor je bogataš prijatelj brezdomcu. Ne glede na to katera opcija je na oblasti.

2
Zato se je treba upreti z vsem kar imamo na razpolago. Ne z orožjem. S pametjo. Organizirano.

3
Pozivam vse državljane Slovenije h sistematičnemu bojkotu trgovcev.

4
Potrošniki jim lahko vrnemo s hudim udarcem, tako da izkoristimo to, česar do sedaj nismo. Konkurenco. Internet. Le tako jih bomo spravili na kolena in prisilili, da spustijo cene osnovnih življenjskih potrebščin za 30%.

5
Zavedajmo se, da nam država ne bo stala ob strani. Država bo z aparatom prisile in laganjem poskusila zatreti to akcijo. Ker hoče veliiiko DDV-denarja.


SISTEM

1
Za obveščanje in organizacijo izkoristimo internet in ne množičnih zborovanj v stilu sindikalnih veselic. Tiho. Nevidno. Sindikalne veselice – štrajki so neuspešni. Sindikalni vodje nesposobni. Pogajajo se o drobižu, ki ne pomeni za nikogar človeka dostojno življenje.

2
Bojkot trgovcev je potrebno izvajati sistemsko. V začetku majhen pritisk potem pa vedno večji. Na velike trgovce. Recimo:

2.1
Od 01. 02. do 08.02. 2008 se vsi izogibamo kakršnih koli nakupov v Spar-ovih trgovinah. En teden je kot opozorilo dovolj. Misliti je treba na zaposlene v Sparu.

2.2
Po tem je na vrsti Tuš. Pa Mercator. L'Eclerc …

2.3
Če ne bodo dojeli sporočila s 01.03. 2008 spet zavrtimo kolo bojkota – tokrat za vsakega po 14 dni.

3
Link za tole sporočilo razširite po internetu. Vsem, katerim lahko. Naj se razve, da se s prvim februarjem začne opozorilni bojkot Sparovih trgovin z zahtevo po znižanju vseh cen za osnovne življenjske potrebščine za 30 %.

4
Dodatne izvedljive ideje sporočite v komentarjih in vpisal jih bom tule.

5
Važna je resnost. Prosim, da se izognete nesmiselnim komentarjem.

Sedaj pa v akcijo – TAKOJ. Razpošljite link in obvestite vse, da prvi petek v februarju začnemo eno-tedenski bojkot Sparovih trgovin.

avtor neznanKomentarji
komentiraj >>

Re: !!! UPOR KUPCEV !!!
Ponavljač [25/01/2008]

Copy-paste mojega predhodnika + NI TREBA VSEGA SLEPO PODPRET, KJER SE OMENJA BESEDA UPOR (aja, pa nimam nič proti manjši potrošnji - ravno obratno!)
odgovori >>

Re: !!! UPOR KUPCEV !!!
bojan [25/01/2008]

kaj pa vam ni jasno!? Najprej: ne zagovaram vlade al pa veletrgovcev, ta kritika je namenjena amaterski in zavajajoči argumentaciji za 'upor'. Ali gre za zahrbtno zavajanje ali preprosto za neumnost, presodite sami. z inflacijo se je dalo služiti samo za časa ranjke jugoslavije (ko so se ljudje poln delovni čas ukvarjali s pisanjem čekov). Zgornji hipotetični izračun mora vsakega, ki je naredil 3 razrede osnovne šole, najsmejati dokler se ne poščije. 1. Prihodki države od DDV-ja se povečujejo proporcionalno z višanjem ali nižanjem cen . 2. Država ta denar porabi za kupovanje stvari, ki so se ravno tako podražile (ali pocenile) 3. Inflacija (vsaj preko DDV-ja) nima NOBENEGA VPLIVA NA DRŽAVNO BLAGAJNO. Zaradi inflacije prihodki iz DDVja ostanejo REALNO ENAKI, država ne dobi nič več, še najmanj pa 10 krat več!?!? Sploh pa kje vi živite!? A niste opazili, da se že dva tedna vlada in sindikati pogajajo, da se jim plače uskladijo z inflacijo?! Plača je pač še en strošek vlade, ki se je z včerajšnjim dogovorom ravno tako podražil. Zgornji argument je ravno tako nelogičen, kot če bi rekli, da so sindikati profitirali z inflacijo, ker lahko zdaj zahtevajo 10krat večje plače!?!? ps. Z, daj skini to dol, sram te bilo!
odgovori >>