Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF - direkt iz lonca! (3099 bralcev)
Petek, 25. 1. 2008
luka.... Albanija bo med prvimi priznala neodvisno Kosovo ...
... Španska vlada namerava prepovedati dve stranki ...
... Na območju Gaze nič pretirano mirnega ...
... slovensko predsedovanje naj bi krojili Američani ...
KROFF

Po besedah albanskega predsednika Bamirja Topija, bo Albanija med prvimi državami, ki bodo priznale neodvisnost Kosova. Topi hkrati zavrača kakršenkoli vpliv morebitne beograjske energetske in trgovske blokade na Tirano. Navaja tudi, da lahko Kosovo ob takšni situaciji računa ne le na podporo Albanije, temveč celotne mednarodne skupnosti.

Španska vlada zahteva sprožitev postopka za prepoved dveh strank, ki sta blizu Batasuni, političnemu krilu baskovske separatistične organizacije Eta. Kandidaturo na marčevskih splošnih volitvah se torej namerava preprečiti Komunističnistranki baskovskih dežel, in pa Baskovski nacionalistični akciji, medtem, ko je Batasuna, ker se ne želi ograditi od nasilja in povezav z Eto, prepovedana že od leta 2003. A kaj ko so prepovedane reči menda najslajše …

Prebivalci Gaze se še vedno upirajo roku, ki jim ga je Egipt postavil za zaprtje meje med Gazo in Egiptom. Blokado območja Gaze je pred tednom dni sicer uvedel izraelski obrambni minister Ehud Barak, a so neznanci zid podrli, kar je povzročilo množično odhajanje Palestincev iz Gaze v Egipt. Egiptovski predsednik Hosni Mubarak pa je izraelske pogovore med palestinskima gibanjema Hamas in Fatah kljub trenutni situaciji še vedno pripravljen gostiti.

Po pisanju enega izmed naših časnikov, naj bi visoki ameriški predstavniki političnemu direktorju na Ministrstvu za zunanje zadeve, Mitji Drobniču dali precej jasno vedeti, kakšna stališča se od našega predsedovanja pričakuje. Premier Janez Janša vest odločno zavrača, medtem, ko se Ameriško veleposlaništvo od komentarja zaenkrat ograjuje. Toliko o ograjah našega mesta.

Konec je padel v lonec, aktualno-politične kuharije pa se je lotevala Luka.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent


Komentarji
komentiraj >>