Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Duhovni KROFF! (3278 bralcev)
Petek, 1. 2. 2008
Boris V.... Združenje novinarjev in publicistov: Šurlo se nezakonito šikanira ...
... Na Japonskem z obešanjem usmrčeni trije morilci ...
... Mihail Kasjanov toži volilno komisijo ...
... Turški akademiki opozarjajo na grožnjo sekularnosti ...
KROFF

Združenje novinarjev in publicistov, ki ga je ustanovil Peter Jančič, ocenjuje, da je premestitev Silvestra Šurle iz uredništva Maga v uredništvo tednika Total nesporna kršitev
novinarjevih pravic in delovno-pravne zakonodaje. V združenju pravijo, da bi se moral delodajalec o tem posvetovati z uredništvom in ponuditi novo pogodbo o zaposlitvi. Tako naj bi šlo za nezakonito šikaniranje novinarja.

Čisto zakonito pa so bili na Japonskem – ja, tej deželi duhovne globine – z obešanjem usmrčeni trije obsojeni morilci. Prejšnja usmrtitev je bila sedmega decembra lani, ko so prav tako na dolgi počitek poslali tri osebe. Generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis je usmrtitve obsodil in dejal, da ne obstaja civiliziran način za usmrtitev ljudi. Davis meni, da bi Japonska morala javnost seznaniti s tem, da je smrtna kazen nemoralna in nepravična ter, da morilcev ne odvrača od njihovih dejanj.

Nekdanji ruski premier Mihail Kasjanov je vložil tožbo na ruskem vrhovnem sodišču proti volilni komisiji. Ta ga je namreč izključila iz sodelovanja na predsedniških volitvah, ki bodo drugega marca, zaradi domnevno ponarejenih podpisov. Kasjanov je zbral potrebnih dva milijonov podpisov podpore, po zakonu pa je lahko neveljavnih največ pet odstotkov teh podpisov. Kasjanovu se očita, da je od podpisov neveljavnih kar trinajst odstotkov.

Turški akademiki so turško vlado opozorili pred tem, da bi na univerzah odpravili prepoved nošenja naglavnih rut. Ocenili so, da sekularnemu sistemu v Turčiji grozi resna grožnja. Če bo prepoved ukinjena, bodo po napovedih nekatere univerzitetne profesorice bojkotirale pouk. Ukinitev prepovedi je predlagala vladajoča islamska konzervativna Stranka za pravičnost in razvoj. Turški parlament naj bi o tem glasoval prihodnji teden.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent

Komentarji
komentiraj >>