Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Obkoljeni KROFF! (3329 bralcev)
Četrtek, 7. 2. 2008
Boris V.... Lavrov pravi, da ZDA obkoljujejo Rusijo ...
... OVSE ne bo opazovala ruskih predsedniških volitev ...
... V Ekvadorju straši "Ognjeno grlo" ...
... Gulič dvomi v Rupla ...
KROFF

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je ameriški protiraketni ščit dokaz imperialnega mišljenja, saj naj bi ZDA želele s ščitom obkoliti Rusijo. Deli tega ščita so tako zgrajeni na Aljaski, v Kaliforniji in na severovzhodu Azije, je še dodal Lavrov, kar naj bi dokazovalo, da se vse koncentrira okrog ruskih meja. Rusija ameriškemu protiraketnemu ščitu v Evropi ostro nasprotuje.

Moskva pa ni zadovoljna tudi z opazovalci Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi. Urad te organizacije za demokratične ustanove in človekove pravice je sporočil, da ne bo opazoval ruskih predsedniških volitev drugega marca zaradi omejitev, ki jih je postavila Moskva. Slovenija kot predsedujoča Evropski uniji je dejanje tega urada že diplomatsko obžalovala.

V Ekvadorju pa prebivalci niso zadovoljni z naravnim pojavom in sicer izbruhom vulkana Tungurahua oziroma »Ognjeno grlo« sto trideset kilometrov južno od prestolnice Quito. Okoli tisoč ljudi je moralo zapustiti domove, predsednik Rafael Correa pa je razglasil izredne razmere in jih podaljšal še za šestdeset dni. Ob izbruhu leta 2006 so življenje izgubili štirje ljudje, tisoči pa so ostali brez doma. No, naj pomirimo poslušalce. Turistično naselje Banos zaenkrat ni ogroženo.

Poslanec Liberalne demokracije Aleš Gulič je na ministra Rupla naslovil poslansko vprašanje zaradi njegove izjave po srečanju z avstrijsko zunanjo ministrico Plassnik, ko je dejal, da ne bi bilo prav, da bi slovensko predsedovanje EU povezovali z lokalnim problemom. Mislil je seveda na neobstoječe dvojezične table. Cel pogovor z Guličem lahko slišite na naši spletni strani, sedaj pa poslušajmo odlomek iz njegove izjave:Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent

Komentarji
komentiraj >>