Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ko dobijo človekove pravice še vojaki (4661 bralcev)
Ponedeljek, 11. 2. 2008
luka.... Rusija Iraku odpisala 12 milijard dolarjev dolga ...
... Nova doza evropskih govoričenj o slovensko-hrvaških problemih ...
... Matej Lahovnik tožen ..
... Tudi vojakom se nasmihajo človekove pravice ...
KROFF

Rusija Iraku odpisuje dvanajst milijard ameriških dolarjev dolga, kar je glavnina iraškega dolga Rusiji. Dolg, ki ga Moskva odpisuje Bagdadu izvira predvsem iz časa nekdanje Sovjetske zveze. Kremelj ob tem izraža predvsem upanje, da se bodo na račun geste povečala ruska vlaganja v opustošenem Iraku. Komu torej čestitati, Iraku ali Rusiji, pa še razmišljamo.

Proti poslancu Zares Mateju Lahovniku je s strani članice uprave Palome Mateje Perger vložena tožba, s katero pa sam, kakor pravi, še ni seznanjen in je zato ne komentira. Bremeni se ga sicer zavajanja javnosti v eni izmed oddaj naše komercialne televizije, kjer je izjavil, da Pergerjeva ni vrnila šestdesetih tisočakov odpravnine. Mačka miško, miš pšeničko ...

O slovensko-hrvaških problemih se je izrekel še evropski poslanec Hannes Swoboda, ki meni, da je potrebno sestaviti paket, v okviru katerega naj se določijo vsi pogoji za skorajšnje odprtje poglavja o ribištvu. Swoboda je sicer poročevalec evropskega parlamenta za napredek Hrvaške na poti v EU, drugače pa tudi podpredsednik skupine evropskih socialistov, ki med drugim pozdravlja tudi preteklo srečanje Rupla in Jandrokovića.

Obrambni minister Karel Erjavec in varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik sta se ob navzočnosti načelnika generalštaba slovenske vojske Albina Gutmana pogovorno lotila zakonodaje, ki velja v slovenski vojski. Področje človekovih pravic naj bi bilo poglavitno predvsem na mednarodnih misijah, sicer pa je debata tekla okrog že znanih tem, torej - spolnega nadlegovanja, neizplačil raznih dodatnih dohodkov in tako dalje.

Kroff spisala Luka.


Komentarji
komentiraj >>