Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BANA CONGO presents PAPA NOEL: Cafe Noir (Tumi Music, 2007) (ponovitev 30. 2. '08 ob 10.00) (2567 bralcev)
Sobota, 23. 2. 2008
zoranp
To je že tretji album legendarnega kongoleškega kitarista in skladatelja Papa Noela v navezi s kubanskimi glasbeniki, ki ga je naredil v tem tisočletju. In od prvega do tega je projekt doživel temeljito nadgradnjo. Album »Mosala Mokasi«, izdan leta 2001, je bil akustični duet z mladim kubanskim kitaristom, sicer vodjo skupine Asere, posnet na enem njunih koncertov. Leto kasneje smo ju poslušali na Drugi godbi. Istega leta so za WOMAD pripravili obilnejši projekt, ki so ga naslovili »Bana Congo Cross Border Project«, h kateremu so povabili nekaj cenjenih kubanskih mojstrov in podmladek. Projekt je bil sprejet z navdušenjem, sledila je koncertna turneja po Evropi, nominacije za nagrade in podobno. (več!)
Med Kubanci, ki so sodelovali pri tem, je bil tudi Noelov vrstnik, kubanski igralec na tres Papi Oviedo, s katerim sta posnela in leta 2002 izdala album »Bana Congo«; neke vrste nadgradnjo prejšnjega albuma. Na tem izhodišču pa so se ambicije okrepile, zato pa se je čas do novega albuma podaljšal. K jedru projektne zasedbe so povabili goste, ter gradivo kar nekaj časa snemali v studiih v Havani, Parizu, Londonu in v Kongu. Preden je bilo pripravljeno za izid, je minilo kar pet let, lani pa je ta projekt doživel svoje novo diskografsko uobličenje z albumom »Cafe Noir«. Papa Noel pa z njim še en glasbeni vrhunec v svoji lani že 50 let trajajoči karieri.pripravil Zoran Pistotnik


Komentarji
komentiraj >>