Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Taboriščni KROFF! (2834 bralcev)
Sreda, 27. 2. 2008
Boris V.... bivši zaporniki v taboriščih NDH tožijo Hrvaško ...
... Špansko sodišče je obsodilo 20 islamskih aktvistov ...
... SCT zanika odgovornost za napake na Onkološkem inštitutu ...
... Mekina bo tožil Dnevnik ...

KROFF

Na Evropskem sodišču za človekove pravice so prebivalci Bosne in Hercegovine, ki so bili med drugo svetovno vojno zaprti v hrvaških ustaških koncentracijskih taboriščih v NDH, vložili tožbo proti Hrvaški. Gre za približno sedem tisoč tristo oseb, ki zahtevajo odškodnino v višini med deset in petnajst tisoč evrov na glavo. Hrvaška zanika odgovornost, saj pravi, da ni zakonita naslednica Neodvisne države Hrvaške.

Špansko sodišče je 20 islamskih aktivistov obsodilo na kazni od pet do štirinajst let, ker so leta 2004 sodelovali pri napadu na vlake v Madridu, odgovornost za napad pa je prevzela islamska celica pod vodstvom Abderahmana Tahirija v imenu ideje Al Kaide. V napadu je izgubilo življenje 191 ljudi. Poleg napada na vlake so bili obtoženi še načrtovanja napadov na vsaj eno od naslednjih tarč: protiteroristično sodišče, vrhovno sodišče, postajo madridske podzemne železnice in sedež opozicijske Ljudske stranke.

Domači SCT zavrača očitke glede napak na Onkološkem inštitutu in pravi, da je inštitut zgradil v skladu s pripravljenim projektom. SCT priznava, da lahko sicer prihaja do skritih napak, zato je tudi dal bančno garancijo. Poleg tega SCT tudi opozarja, da je potrebno naprave in objekt redno vzdrževati.

Poročali smo že, da je časopisna hiša Dnevnik odpovedala delovno razmerje Igorju Mekini. Mekina pa se je odločil, da bo tožil Dnevnik zaradi nezakonite odpovedi pogodbe in nedopustnega posega v čast in dobro ime. Za Radio Študent je Igor Mekina podal svojo plat:Vseeno pa je na strani srbskega ministrstva za Kosovo in Metohijo na dan zapisa jasno zapisano, da bo Dnevnik o tem poročal jutri. Link do te strani srbskega ministrstva za Kosovo in Metohijo:

http://www.kim.sr.gov.yu/cms/item/news/rs.html?view=story&id=1111§ionId=8


Komentarji
komentiraj >>