Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-Bush KROFF (3077 bralcev)
Sreda, 5. 3. 2008
Boris V.... Južna Osetija poziva svet naj jo prizna kot neodvisno ...
... Srbska vlada blizu padca ...
... Razkol tudi v italijanski levici ...
... Bush na Hrvaškem in v Sloveniji? ...
KROFF

Parlament gruzijske regije Južna Osetija, ki si prizadeva za odcepitev, je sprejel resolucijo, v kateri poziva Evropsko unijo, Rusijo in Združene narode naj priznajo neodvisnost te pokrajine. V resoluciji je zapisano, da ima Južna Osetija vse potrebne pogoje in lastnosti za suvereno državo in da deluje v skladu z demokratičnimi načeli. Druga pokrajina Abhazija je že napovedala, da naj bi tudi njen parlament še ta teden sprejel podobno resolucijo.

Sejo srbske skupščine o predlogu resolucije, v skladu s katero bi šla Srbija v Evropsko unijo samo skupaj s Kosovom, je predsednik parlamenta Oliver Dulić prekinil kmalu po začetku. Dulić pravi, da mora o resoluciji razpravljati najprej srbska vlada. Resoluciji nasprotuje predsednik Tadić, ki svari, da bi sprejetje resolucije vodilo le v izolacijo Srbije. Sprejetje resolucije bi povzročilo razkol v koaliciji in vodilo v predčasne volitve.

Razkol so doživeli tudi v italijanski levosredinski koaliciji kandidata za premierja Walterja Veltronija. Do hudega spora je prišlo, ker je Veltroni kršil dogovor z Radikalno stranko o razdelitvi kandidatur. Vodja radikalcev je napovedal protest v obliki odpovedi uživanja vseh pijač, dokler se razmere ne razrešijo. Veltroni pravi, da Radikalna stranka ne bo privilegirana in da ostaja seznam nespremenjen. Vodjo radikalcev vabimo na pivo v Ljubljano. Tu ga nihče ne bo opazil.

Hrvaški premier Ivo Sanader ni niti zanikal niti potrdil obiska ameriškega predsednika Busha na Hrvaškem. Kar samo pomeni, da bo do obiska res prišlo in sicer v prvih dneh aprila, takoj po vrhu NATO pakta v Bukarešti od drugega do četrtega aprila. Ne se čudit, če bo Bush s svojim prihodom blagoslovil tudi Slovenijo kot predsedujočo Evropski uniji.


Komentarji
komentiraj >>