Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MAKEDONIJA IN NATO (3238 bralcev)
Sreda, 2. 4. 2008
Boris V.Začel se je vrh Nato pakta v Bukarešti, ki se simbolično odvija v palači, ki jo je dal zgraditi megalomanski diktator Nikolae Ceausescu. Od tega srečanja imajo velika pričakovanja tri "uspešne in svobodne družbe": Hrvaška, Albanija in Makedonija. Grčija močno nasprotuje vstopu Makedonije, kot razlog pa navaja njeno ime, ki naj bi izražalo makedonske ozemeljske težnje po severnem delu Grčije z istim imenom.
Začel se je vrh Nato pakta v Bukarešti, ki se simbolično odvija v palači, ki jo je dal zgraditi megalomanski diktator Nikolae Ceausescu. Od tega srečanja imajo velika pričakovanja tri uspešne in svobodne družbe: Hrvaška, Albanija in Makedonija. Tako jih je namreč imenoval ameriški predsednik Bush, ki je izrekel močno podporo vstopu teh držav v vojaško zvezo. Vendar vsaj Grčija močno nasprotuje vstopu Makedonije, kot razlog pa navaja njeno ime, ki naj bi izražalo makedonske ozemeljske težnje po severnem delu Grčije z istim imenom. Kako bi vstop v Nato vplival na odnose med Makedonci in Albanci v Makedoniji, zakaj Nato sploh hoče Makedonijo in kakšna je sploh podpora prebivalcev Makedonije vstopu v Nato, smo povprašali novinarko Balkan Investigative Reporting Networka Ano Petruševo:Komentarji
komentiraj >>