Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BURHAN OCAL & TRAKYA ALL STARS: Kırklareli İl Sınırı (Doublemoon, ) (3224 bralcev)
Nedelja, 6. 4. 2008
zoranpBurhan Ocal se je vrnil v svojo rodno Trakijo, jo prepotoval in preposlušal ogromno manj znanih ljudskih pesmi, se srečal s številnimi lokalnimi glasbeniki, najboljše povabil v za ta projekt sestavljeno The Trakya All Stars ter z njimi posnel priredbe osmih ljudskih in eno samo lastno skladbo. Pri obdelavi in nadgradnji posnetega mu je pomagal tudi elektroničar in producent Smadj ... (več!)
* Mojstrski tolkalec in multiinstumentalist Burhan Öchal je seveda že dolgo eden izmed turških mednarodnih zvezdnikov. Morda res ne toliko z lastnimi turškimi projekti kot po številnih sodelovanjih na mednarodnem prizorišču, po katerem glasbeno potuje že zadnjih petindvajset let. Tako smo ga na jazzovskem področju spoznali vsaj kot sodelavca preminulega klaviaturista Joeja Zawinula ter Jamaaladeena Tacume in Georgea Grunza, sodeloval je s Stingom, pa s The Kronos Quartet, bil član filharmoničnih orkestrov v Zürichu in v Kölnu, njegova tolkalska igra pa je z bogatimi orientalskimi ritmičnimi teksturami obogatila snemanje marsikaterega pop, rock in jazz projekta ameriškega in evropskega porekla. Vmes je seveda veliko sodeloval s sodobneje usmerjenimi turškimi ustvarjalci. Po vsem tem pa si je ob prelomu tisočletja zaželel, da bi dal svoj prispevek k ohranjanju glasbenega izročila okolja, v katerem je zrasel, ter da bi se mu na nek način oddolžil za vse glasbeno bogastvo, ki ga je v zgodnjem obdobju svojega življenja od tam črpal, in je seveda pomembno zapečatilo njegovo nadaljnjo glasbeno pot v širni svet.

Vrnil se je v svojo rodno Trakijo, jo prepotoval in preposlušal ogromno manj znanih ljudskih pesmi, se srečal s številnimi lokalnimi glasbeniki, najboljše povabil v za ta projekt sestavljeno The Trakya All Stars, ter z njimi posnel priredbe osmih ljudskih in eno samo lastno skladbo. Pri obdelavi in nadgradnji posnetega mu je pomagal elektroničar in producent Smadj, in ko sta dala rezultate tega ustvarjalnega procesa na svetlo, je bilo jasno, da je z njima starodavna Trakija vstopila v digitalno vesolje, kjer bodo njene ljudske pesmi živele tudi za prihodnje rodove.

pripravil Zoran PistotnikKomentarji
komentiraj >>