Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
ŠIRITEV NATO PAKTA NA BALKANU (3578 bralcev)
Petek, 4. 4. 2008
Boris V.Na vrhu NATA v Bukarešti, ki se po dveh dneh danes zaključuje, naj bi tri balkanske države, Hrvaška, Albanija in Makedonija, dobile povabilo za vstop v to vojaško zvezo. Makedonija je zaradi grškega nasprotovanja njenemu imenu ostala pred NATO vrati, kar je razveselilo makedonske nasprotnike vstopa v zvezo. To, da se Albanija imenuje uspešna družba je le dokaz več za to, da širitev NATA ne pomeni potrditve demokratičnosti neke države, ampak prej potrditev njene podreditve določenim zunanjim interesom ...
Na vrhu NATA v Bukarešti, ki se po dveh dneh danes zaključuje, naj bi tri balkanske države, Hrvaška, Albanija in Makedonija, dobile povabilo za vstop v to vojaško zvezo. George Bush je vse tri države pokroviteljsko imenoval svobodne in uspešne družbe, vendar tudi njegova podpora širitvi NATA na vse tri države ni bila dovolj, saj je NATO povabil le Hrvaško in Albanijo. Makedonija je zaradi grškega nasprotovanja njenemu imenu ostala pred NATO vrati, kar je razveselilo makedonske nasprotnike vstopa v zvezo.

To, da se Albanija imenuje uspešna družba je le dokaz več za to, da širitev NATA ne pomeni potrditve demokratičnosti neke države, ampak prej potrditev njene podreditve določenim zunanjim interesom. Osredotočili smo se na poziv NATA Hrvaški, za začetek pa poslušajmo razloge, ki jih ima hrvaški »Centar za mirovne studije« proti vstopu v NATO in ki nam jih je posredoval Gordan Bosanac, programski vodja centra:Z zahtevo po referendumu se strinja tudi Maja Jelinčić iz Demokratske stranke žena:Uspelo nam je govoriti tudi s hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Jandrokovićem, ki je pokomentiral povabilo NATA, pa tudi zakaj ne vidi potrebe po referendumu. Govorili smo še o objektivnem informiranju o NATU s strani vlade:Maja Jelinčić iz »Stranke žena« ima drugačno zgodbo:Tudi Gordana Bosanca smo vprašali, ali so dobili kakršnakoli sredstva od vlade za informiranje o NATO-u:Za komentar vstopa Hrvaške v NATO smo povprašali hrvaškega politologa Branka Caratana:Caratan nam je predstavil tudi svoje videnje motivov NATa za širitev na Balkanu:Tudi Gordana Bosanca smo vprašali, kaj meni, da so motivi NATO-a, da sprejme Hrvaško za članico:Majo Jelinčić smo povprašali kaj poreče na ankete, ki po besedah vlade dokazujejo, da je velika večina Hrvatov za vstop v zvezo NATO:Gordana Bosanca smo povprašali kakšni pogoji so bili postavljeni Hrvaški, da lahko postane članica:S tem smo soočili tudi hrvaškega zunanjega ministra Jandrokovića, ki ima drugačno mnenje:Da ne bi mislili, da smo pozabili na Makedonijo, boste poslušali še pogovor s Safetom Biševcem, makedonskim novinarjem in ga prosili za komentar dogodkov v Bukarešti:NATO se kot virus uspešno širi po Balkanu, le vprašanje časa je torej, kdaj bo članica tudi Makedonija, nato pride na vrsto Črna gora, morda celo tudi Bosna, Kosovo pa je tako že polno NATO vojakov in baz. Vrhunec pa bo včlanitev Srbije, žrtve NATO bomb iz leta 1999.

Celoten pogovor z Jandrokovićem:Komentarji
komentiraj >>

Re: ŠIRITEV NATO PAKTA NA BALKANU
uaruss [14/04/2008]

BUSH - PENDOS
odgovori >>

Re: ŠIRITEV NATO PAKTA NA BALKANU
uaruss [14/04/2008]

ne NATO !
odgovori >>

Re: ŠIRITEV NATO PAKTA NA BALKANU
maksim-uaruss [14/04/2008]

НЕТ НАТО,НА УКРАИНЕ!
odgovori >>