Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
"Hasan Nuhanović - intervju" (3659 bralcev)
Ponedeljek, 14. 4. 2008
Lan13 let po Srebrenici smo se o dogodkih pred, med in po največjem evropskem pokolu po 2 sv. vojni pogovarjali s preživelim prevajalcem enot ZN Hasanom Nuhanovićem, ki je bil med vojno nastanjen v Srebrenici, Nizozemsko pa zaradi (ne)ravnanja njihovih enot ob tragičnem dogodku tudi toži.
Kot rečeno, Nuhanovič je od leta 1992 do leta 1995 živel v enklavi skupaj s tisoči prebivalcev iz vzhodne Bosne in Podrinja. Tam je delal kot prevajalec nizozemskega kontingenta sil Združenih narodov. Izdal je knjigo »Pod zastavo Združenih narodov: Mednarodna skupnost in genocid v Srebrenici«.

Zakaj je mednarodna skupnost zatajila in zakaj je življenje posvetil dokumentiranju debakla pri nečem, kar ne bi smelo v 20. stoletju pripeljati do genocida? Vprašanj je več, kot je odgovorov. Čeprav je zadnjih malo, je gostu današnjih Plunkov pomembno že, da jih terja. Hasan Nuhanović:

S Hasanom Nuhanovićem se je pogovarjal Lan.

Komentarji
komentiraj >>