Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez cepiva! (3268 bralcev)
Sreda, 16. 4. 2008
Boris V.... Sindikat novinarjev Slovenije prekinil pogajanja o kolektivni pogodbi za poklicne novinarje ...
... Silvio Berlusconi bo moral pričati ...
... Ameriška vojska po dveh letih izpustila fotografa AP-ja ...
... V Avstraliji preiskava o zlorabah aboriginskih otrok ...
KROFF

Sindikat novinarjev Slovenije je prekinil pogajanja o kolektivni pogodbi za poklicne novinarje z medijsko Zbornico založništva, knjigotrštva, grafične dejavnosti in radiodifuznih medijev. Predsednik sindikata Iztok Jurančič je zapisal, da se upravni odbor Zbornice ni izjasnil do vprašanj, povezanih s statusom novinarjev. Sindikat se zavzema, da bi kolektivna pogodba vsebovala vse poklicne pravice in obveznosti, za katere obstajajo tudi veljavne formalne podlage. Pogajanja trajajo že od leta 2004.

Heroj italijanskega »Ljudstva svobode« in najverjetneje novi premier Italije Silvio Berlusconi bo pričal proti šestindvajsetim bivšim agentom ameriške agencije CIA in petim Italijanom na zahtevo obrambe nekdanjega vodje italijanske vojaške obveščevalne službe Nicole Pollarija. Pollari je obtožen ugrabitve egiptovskega imama Mustafa Hasana leta 2003.

Ameriška vojska je dokazala, da spoštuje odločitve sodišč. Sicer dve leti prepozno, a vendar. V Bagdadu je bil po dveh letih izpuščen fotograf ameriške tiskovne agencije Associated Press Bilal Husein, ki je bil osumljen, da je pomagal teroristom, a ni bil nikoli uradno obtožen. Iraško sodišče je zavrglo vse obtožbe proti njemu in ukazalo njegovo izpustitev. Ameriška vojska je v izjavi zapisala, da Husein ne velja več za nevarnega.

Zlorabe se dogajajo oziroma so se dogajale tudi v Avstraliji. Tamkajšnja ministrica za zdravje Nicola Roxon je odredila preiskavo o navedbah, da so v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja na aboriginskih otrocih preizkušali cepivo proti gobavosti. Na to je opozorila Kathleen Mills iz Zveze ukradenih generacij, to pa naj bi ji povedal njen stric, ki je delal v bolnišnici kot bolničar.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent

Komentarji
komentiraj >>