Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BritOFF ko se človek v lastnem času ne znajde več ... (4066 bralcev)
Četrtek, 17. 4. 2008
luka.... V Ameriko se vrača smrtonosna injekcija ...
... BIH izpolnila enega ključnih pogojev, ki ji jih narekuje EU ...
... Novo Slovenijo razburja "Strašni Jože" ...
... Kosovski Albanci niso preprodajali srbskih organov! ...
... Po novem nas na svoj delovni trg prepušča še Belgija ...
BRIT-OFF ob 7.05

Na ameriških tleh se na svoje ubijalske turneje znova podaja smrtonosna injekcija. Tamkajšnje vrhovno sodišče se ji je namreč po pol leta odločilo vrniti zakonitost, s tem pa oblastem vrniti prosto pot do uporabe najstrožje kazni v ZDA. To so iz prakse sicer umaknili po incidentu na Floridi, ko so obsojenca na račun zapletov, v brutalnih mukah, usmrčevali kar 34 minut …

Evropska unija je Bosno in Hercegovino z enim izmed svojih ključnih pogojev premamila k rekordno hitremu sprejetju policijske reforme, s čimer so pristopili za gigantski korak bližje podpisu stabilizacijsko-pridružitvenega sporazuma z EU. Sam sporazum je Bosna in Hercegovina sicer lani v prvih dneh decembra parafirala kot zadnja izmed nekdanjih jugoslovanskih republik, pero v podpis listine, pa naj bi jim komisar za pridružitev, Olli Rehn, v roke porinil že nekje konec aprila ali v začetku maja.

Medtem, ko bojda plemeniti političar, Jelinčič, namesto gob na Slovenskem rajši nabira piramide, bi se marsikdo strinjal z mislijo, da imamo že tako in tako kako preveč. Na primer tisto, ki je locirana na domači nacionalki. Oddaja, ki jo gosti naročnina davkoplačevalcev, namreč pogosto sproža polemike, povezane s sovražnim govorom - tokratna epizoda verbalnega gladiatorstva je bila očitno kaplja čez rob za stranko Nove Slovenije - ta ostro protestira nad izjavami enega izmed gostov, prekmurskega televizijca Činča.

Činča, očitno še enega v vrsti »strašnih Jožetov« se namreč loteva razpoloženje spomladanskega čiščenja. Le da bi se Prekmurec s čistko lotil predvsem naših ministrov - namesto kakega vakumskega sesalca, pa bi uporabil kar rafal. Puf, and you are gone, mother fucker …
Uglajenost pa taka.

BritOFF bo do nadalnjega odpihnilo. V uho mu je na prekmurske stroške tokrat pihnila Luka, ki pa bo novo pokopališče privlekla nazaj v eter že ob osmi uri in pet minut.


BRIT-OFF OB 8.05

Čez domače planke smo vsaj za krajši termin, več kot uspešno, izvozili enega izmed političarjev vladajoče posadke. Beseda teče o slovenskem notranjem ministru in predsedujočemu svetu EU za področje notranjih zadev, Dragutinu Mateju, lociranem v Pragi, kjer sestankuje s češkim kolegom Ivanom Langerjem. Temi, ki jih odpirata, sta predvsem ustanovitev Europola in pogajanja z ZDA o vstopu nekaterih držav članic EU v brezvizumski režim. Razglednice pa verjetno ne gre pričakovati.

Jo pa z afriškega kontinenta, natančneje iz Zimbabweja, pričakuje Evropska unija. Kot je znano se Zimbabwe nahaja v težki politični krizi, EU pa – kot je že v navadi – apelira k čimprejšnji ureditvi situacije ter razglasitvi sicer že znanih rezultatov marčevskih predsedniških volitev, ko je vladajoča Zimbabvejska afriška narodna zveza – Patriotska fronta predsednika Mugabeja, prvič v 28-ih letih izgubila absolutno večino v parlamentu, in zmago – vsaj na papirju - prepustila opozicijskemu Gibanju za demokratične spremembe.

Nesreča menda nikoli ne prisopiha sama, in tudi tokrat si je za roparski pohod na Bavarski dvor omislila družbo. Omenjena dvojica se v današnjem času enostavno ne znajde več, če sklepamo po tem, da sta iz bavarske urarne nagrabila kar zajetno število ročnih ur. Nenazadnje, kdo bi jima vendar lahko zameril, če ne vesta, koliko je ura, in jima torej lastna ročna ura ni več dovolj. Pri vsem tem premikanju ur gor in dol in stanju v tej državi, mora človek res že prekleto premisliti, koliko je sploh ura.

Medtem, ko je dvojica, ki smo si ju izjemoma izposodili iz črne kronike, najverjetneje poskrbela za pošteno kisel obraz osiromašenega urarja z Bavarskega dvora, pa si možje v modrem nedvomno o ropu že vneto urejajo zapisnike. Ob tem pa najverjetneje grickajo kak kebab iz sosednjega fast fooda. Včasih je življenje pač prikladno, Albanec pa najboljši sosed …

Za konec pa še tole, glede na povprečen i.q. naših roparskih fantinov, tudi ni izključeno, da kradljivi par ni morebiti iskal pravzaprav, zdaj že ponarodele, SKB banke, ki je pač znana po tem, da je lahek zalogaj, hkrati pa bogat ulov. A kaj, ko ti v ključnem momentu uspe pozabiti zemljevid, pa se potem ne spomniš, kje čez cesto … Jeba.

Tokratna doza infa se je spisovala usput,
kolumno, na temo zločina, pa je nehote dodala Luka.

BRIT-OFF ob 9.05

Po najnovejših informacijah so včerajšnji spopadi, ki so izbruhnili po vdoru izraelskih vojakov v Gazo, terjali najmanj dvajset žrtev, od tega sedemnajst Palestincev in tri izraelske vojake. Po navedbah napadalcev naj bi šlo za rutinsko operacijo proti skrajnežem, ki na Izrael iztreljujejo rakete. Toliko torej o premirju, h kateremu pa ponovno poziva palestinski predsednik Mahmud Abas, trenutno sicer na tridnevnem obisku v Rusiji.

Tožilstvo Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu, ni našlo nobenih dokazov, ki bi podprli obtožbe, da so kosovski Albanci med vojno na Kosovu med letoma 1998 in 1999 preprodajali organe srbskih ujetnikov. Tiskovna predstavnica haaškega tožilstva Olga Kavran dodaja, da kljub prizadevanjem obtožb ne morejo dokazati in zato nimajo osnove, da bi proces nadaljevali.

Gre za obtožbe, ki so se najprej znašle v knjigi glavne haaške tožilke Carle Del Ponte, kosovski Albanci naj bi namreč med kosovskim konfliktom preprodajali organe, ki so jih dobili od srbskih zapornikov. Zapisano je bilo tudi, da obstajajo informacije, da je poleti 1999 Osvobodilna vojska Kosova s tovornjaki na sever Albanije odpeljala več kot 300 ugrabljenih Srbov, katerih organe so kasneje prodali. Nekateri bivši poveljniki OVK in Kosovski zaščitni korpus, ki se je oblikoval po razpadu OVK, so to že odločno zanikali.

Iraški premier Nuri al Maliki je v Bruslju po srečanju s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom poudaril, da se je Irak sposoben boriti proti grožnjam in vsem, ki delujejo izven vladavine prava. Bolj kot kdajkoli prej je prepričan, da bo njegova vlada premagala teroristično mrežo Al Kaida. Dodaja še, da se izgradnja iraške države namerava osnovati na temeljih demokracije in vladavine prava človekovih pravic, medtem ko naj bi imela ključno vlogo pri obnovi prav EU.

Belgija z majem v celoti odpira trg dela za osem novink iz širitve 2004, kar seveda vključuje tudi Slovenijo, medtem ko Romunija in Bolgarija »na suhem« ostajata do januarja 2009. Takšna naj bi bila volja belgijske vlade, pravi tamkajšnji premier Yves Leterme.

Pregled nočnega dogajanja sem spisala jaz.
Komentarji
komentiraj >>

Re: BritOFF ko se človek v lastnem času ne znajde več ...
Borc [17/04/2008]

Jaz dobri teksti. Si dolgo vadila?
odgovori >>

    Re: BritOFF ko se človek v lastnem času ne znajde več ...
    Luka. [17/04/2008]
    Strašansko dolgo. A sem po nekaj metrih vendarle pričela z zaviranjem. To sicer storim vedno, ko na hitri cesti proti Portorožu, na počivališču uzrem bobnarja. Tu se res ne da pomagat. Pozdrav od Luke.
    odgovori >>