Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
»Posvetovalni referendum o pokrajinah« (3412 bralcev)
Petek, 18. 4. 2008
Boris V.Vladna koalicija je predložila novo delitev Slovenije, tokrat na dvanajst pokrajin plus eno dodatno, in sicer Mestno občino Ljubljana. Vlada je torej le malo predrugačila svoj prejšnji predlog štirinajstih pokrajin. Potrditev se je odločila iskati tudi v »plebsu«, zato predlaga razpis posvetovalnega referenduma, in sicer za dvaindvajseti junij. Seveda pričakuje, da bodo volivci njen predlog podprli, čeprav opozicija vladi glede tega projekta nasprotuje...
Vladna koalicija je predložila novo delitev Slovenije, tokrat na dvanajst pokrajin plus eno dodatno, in sicer Mestno občino Ljubljana. Vlada je torej le malo predrugačila svoj prejšnji predlog štirinajstih pokrajin. Potrditev se je odločila iskati tudi v »plebsu«, zato predlaga razpis posvetovalnega referenduma, in sicer za dvaindvajseti junij. Seveda pričakuje, da bodo volivci njen predlog podprli, čeprav opozicija vladi glede tega projekta nasprotuje. Tudi opozicija podpira uvedbo pokrajin, vendar ne toliko ali na takšen način. Glavni očitek je tudi ta, da naj bi bil referendum le predvolilni trik, torej kampanja pred samo kampanjo.

Vodja poslanske skupine vladajoče Slovenske demokratske stranke Jože Tanko je dejal, da ni nobena koalicija do zdaj zmogla tega, kar je glede regionalizacije naredil sedanji vladni mandat. V opoziciji niso tega mnenja in imajo, kot rečeno, pomisleke tako glede vprašanja kot smisla takega referenduma. Govorili smo z Bojanom Kontičem iz Socialnih demokratov:Kontiča smo tudi vprašali, ali je za SD problem samo število pokrajin:Govorili smo tudi s poslancem Nove Slovenije Jožefom Horvatom, ki je predstavil stališče svoje stranke:Stališče vlade je za Radio Študent potrdil poslanec SDS Franc Pukšič in takole odgovoril na vprašanje, kako komentira očitke opozicije:Velik nasprotnik vladne koalicije pri tem projektu je tudi Pavel Gantar iz Zares-a, ki tudi o novem predlogu nima dobrega mnenja. Poslušajmo, zakaj:Tudi Gantar se strinja z uvedbo pokrajin, vprašali pa smo ga, kakšen je njegov predlog:Z njihovim prekomernim optimizmom glede posvetovalnega referenduma smo soočili Pukšiča in ga vprašali, zakaj računajo na podporo opozicije v primeru za vlado pozitivnega rezultata:Končajmo pa z mislijo Pavla Gantarja, ki, čeprav je januarja letos sam predlagal referendum na to temo, meni sledeče:Za zaključek lahko samo dodamo, da glede na število poslancev, ki jih ima koalicija v državnem zboru referendum bo in saga se seveda nadaljuje.

Kultivator o posvetovalnem referendumu sta pripravila Urh in Boris.


Komentarji
komentiraj >>