Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF sperme in smrtnih žrtev (3568 bralcev)
Sreda, 23. 4. 2008
Boris V.... Hillary Clinton ostaja v igri za mesto kandidatke za predsednico ZDA ...
... Iranski predsednik Ahmadinedžad zavrača grožnje Clintonove ...
... Mrtvi v spopadih v Afganistanu in Šrilanki ...
... Malo verjetno je, da bi bil pred volitvami podpisan sporazum med Srbijo in EU ...
OFF NAPOVEDNIK

Moramo izkazati spoštovanje ljudem, ki se na inovativen način dokopljejo do zaslužka. Rop sam po sebi sicer ni nič inovativnega, lahko pa je inovativna izbira robe, ki je predmet ropa. Indijska policija je aretirala moškega, ki je ukradel več kot sto primerkov zamrznjene sperme iz laboratorija na zahodu države. Baraba jih je prodajala za šesto šestindvajset ameriških dolarjev. Glede na to, da je ponujal natančno sto eno epruveto, lahko izračunamo, da je stala ena porcija 6,19 dolarja.

Zlikovec je bil sorodnik nekega zaposlenega v laboratoriju, prijeli pa so ga po zaslugi namiga nekega zdravnika. Tatvina je presenetila tako zdravnike kot policijo, saj niso menili, da je bilo oropati semensko banko tako preprosto. Glede na to, da je spermo prodajal, je jasno, da ropar ni imel plemenitih namenov omogočanja brezplačnega oplojevanja samskih žensk, vseeno pa ga lahko pohvalimo in upamo, da bodo represivni organi uvidevni do spermjega tatu.

Berete saj veste kakšen OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Hillary Clinton očitno ostaja v igri za mesto kandidatke za predsednico Združenih držav, saj je zmagovalka volitev demokratov v ameriški zvezni državi PensilvanijI. Clintonova je zmagala s petinpetdesetimi odstotki proti petinštiridesetim, kolikor jih je zbral njen tekmec Barack Obama. Hillary je dejala, da ne bo odnehala, saj si Američani menda zaslužijo predsednika, ki ne odneha. Na to so privrženci Obame odvrnili, da so imeli takšnega predsednika že zadnjih osem let, končali pa so v neskončni vojni in gospodarski recesiji. Obama sicer še vedno vodi v delegatskih glasovih.

Da je skoraj vseeno, kdo je ameriški predsednik, je jasno pokazala Clintonova, ki je dejala: »Hočem, da Iranci vedo, da bomo, če bom jaz predsednica, napadli Iran«, s čimer je odgovorila na vprašanje, kaj bi storila, če bi Iran izvedel jedrski napad na Izrael. Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad pa je poudaril, da ne sme nobena država vršiti nasilja nad Iranom ali mu odrekati njegovih zakonitih pravic. Čeprav je Ahmadinedžad večkrat dajal proti-izraelske izjave, uradni Teheran vztraja, da je njihov jedrski program miroljuben in da nimajo namena napasti Izraela.

Nasilje, kot posledica ameriške okupacije, se širi v Afganistanu. Samomorilski napad v provinci Helmand na jugu in drugi napadi so zahtevali najmanj enajst življenj. V samomorilskem napadu na konvoj okrajnega načelnika policije so bili ubiti trije častniki, na vzhodu države so talibani ubili pet častnikov, na severozahodu države pa je policijska patrulja naletela na mino, ki je odnesla tri častnike. Spopadi so se razvneli tudi na severu Šrilanke. V bojih med tamilskimi tigri in vladnimi silami je umrlo najmanj sedeminšestdeset ljudi, večina na strani upornikov. Spopadi na Šrilanki trajajo že od leta 1983, od leta 2002 pa vlada nekakšno premirje s kršitvami.

Nekdanji gruzijski obrambni minister Iraklij Okruašvili je dobil politični azil v Franciji. Okruašvilija so zaradi podkupovanja in izsiljevanja v Gruziji namreč obsodili na zaporno kazen. Francoski urad za begunce je sprejel njegove argumente, da bi se razmere v primeru njegove izročitve zanj lahko poslabšale zaradi njegovega nasprotovanja gruzijskemu predsedniku Sakašviliju. Potem ko so ga septembra lani v Gruziji aretirali in je za varščino plačal več milijonov evrov, ki jih je sigurno pošteno privarčeval, je pobegnil v Nemčijo, kjer mu azila niso odobrili in ga napotili v Francijo.

Podpredsednik srbske vlade v odhodu in glavni srbski pogajalec z Evropsko unijo Božidar Đelić je ocenil, da je malo možnosti, da bi prišlo do podpisa stabilizacijsko-pridružitvenega sporazuma z EU še pred parlamentarnimi volitvami v Srbiji, ki bodo enajstega maja. Đelić meni, da čas podpisa ni tako pomemben, glavno je, da bo sporazum sploh podpisan. Srbija ima še vedno namen postati kandidatka za vstop v EU še letos, za to pa je potreben podpis omenjenega sporazuma. Podpisu nasprotujejo predsednik vlade Koštunica in Radikali ter še nekateri drugi, zagreti pa niso niti vsi v EU. Tako Nizozemska vztraja, da mora biti pred podpisom sodišču v Haagu izročen Ratko Mladić. Za komentar smo prosili srbskega novinarja Dragana Bujoševića:Poslanec Socialnih demokratov, Dušan Kumer, je na predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Pavla Gantarja naslovil predlog za sklic nujne seje komisije. Kot razlog navaja informacije v medijih, da naj bi predstavniki tuje vojaške industrije preverjali delo naših poslancev. Dušana Kumerja smo prosili za komentar:Društvo študentov medicine Slovenije v okviru projekta »Osveščen, ne zadet!« danes ob 18-ih v veliki predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani organizira okroglo mizo z naslovom »Na pomoč!« na temo pristopov k zdravljenju odvisnosti. Govorili smo z organizatorko dogodka, Anjo Ilovar:
Komentarji
komentiraj >>