Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF Silviotu na glavo (3151 bralcev)
Sreda, 23. 4. 2008
Boris V.... Na sodiščih ugotavljajo podporo stavki ...
... Opozicija za referendum o ukinitvi Kosove komisije ...
... Silvio Berlusconi o demokratičnosti Severne Lige ...
... Silviotov podrejeni bo moral na sodišče ...
KROFF

Na sodiščih se je začelo ugotavljati, kakšna je podpora stavki med sodniki. Člani glavnega odbora Slovenskega sodniškega društva so začeli v ponedeljek namreč zbirati podpise sodnikov pod sklep o sodniški stavki. Sodniki so sicer že osmega aprila na opozorilnih shodih izrazili precejšnjo podporo prizadevanjem sodniškega društva glede plač. Ali stavka bo, je odvisno od tega, ali bo predlog o stavki dobil najmanj petdeset odstotno podporo med sodniki.

Opozicija pravi, da bi bilo treba glede ukinitve protikorupcijske komisije slišati mnenje državljanov. Zato bodo v poslanskih skupinah Socialnih demokratov, Liberalne demokracije, Zares, Lipa in DeSUS vložili pobudo za razpis posvetovalnega referenduma o ukinitvi te komisije. Miran Potrč iz SD pravi, da lovijo roke, da bo referendum lahko dvaindvajsetega junija. Matej Lahovnik iz Zares pa meni, da če bo že en referendum razpisan, lahko za isti denar dobimo več odgovorov.

Silvio Berlusconi, bodoči italijanski premier, je dejal, da Severna liga, njegova zaveznica, sicer uporablja nekoliko grob jezik, ki ga mora spremeniti, a da je demokratična stranka in to od svoje ustanovitve leta 1989. Dejal je, da v petih letih - od 2001 do 2006 – ni Severna liga nikoli povzročila zamud pri sprejemanju odločitev in da ni nikoli rekla ne predsedniku vlade. Severna liga je dobila na zadnjih volitvah osem odstotkov glasov.

Ostajamo z Berlusconijem. Milanski sodnik je za predsednika upravnega odbora njegove televizijske mreže, Media Set, Fedela Confalonierija, odredil sojenje zaradi davčne prevare med letoma 2001 in 2003. Proces pred milanskim sodiščem se bo začel enaindvajsetega oktobra. V zvezi s to zadevo je bil zaslišan tudi Berlusconi, obtožbe proti njemu pa so zastarale.


Komentarji
komentiraj >>