Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BritOFF na FINANČNO RAJSKI STRANI ALP (3370 bralcev)
Četrtek, 24. 4. 2008
luka.... Reformna pogodba EU ratificirana tudi na Portugalskem ...
... Po Nizozemski seli veleposlanike še Danska ...
... Menda aretiran nekdanji iraški podpredsednik ...
... Vaclav Klaus o dvomih do EU ...
... V Portorožu začetek konference, ki bo Slovenijo preobrazila v finančni raj ...
BRIT-OFF SEDMA

Portugalski parlament je danes z veliko večino ratificiral novo, reformno pogodbo EU. Za ratifikacijo dokumenta je glasovalo 208 poslancev 230-članskega parlamenta, 21 jih je bilo proti. Lizbonsko pogodbo, ki naj bi izboljšala učinkovitost evropskih institucij, so na današnjem glasovanju podprle vladajoča socialistična stranka, socialdemokrati in ljudska stranka, medtem ko so poslanci komunistov, zelenih in bloka levice glasovali proti.

Vodji krovne organizacije italijanske manjšine v Sloveniji in na Hrvaškem, Italijanske unije, Furio Radin in Maurizio Tremul, sta s podpredsednikom Evropske komisije in morebitnim bodočim zunanjim ministrom Italije Francom Frattinijem izpostavila pomen sprejetja posebnega zakona o manjšini v italijanskem parlamentu, ki bi zagotavljal stalno financiranje in podporo italijanski narodni skupnosti na Hrvaškem in v Sloveniji. Upanje, da bo Italija podprla članstvo Hrvaške v Evropski uniji - predvsem zato, da bi v čim krajšem času ukinili schengensko mejo, ki danes deli italijansko skupnost - pa je tudi že znano.

Občina Krško je predstavnike ministrstva za šolstvo in šport seznanila z nedavnimi incidenti v Osnovni šoli Leskovec in z odločitvijo prebivalcev Kerinovega grma, da do priklopa elektrike v tem romskem naselju, otrok ne bodo pošiljali v šolo. Romi, da se morajo namreč vključevati v izobraževalne sisteme ter spoštovati zakone.

Trenutno še obstoječa 'komisija za preprečevanje korupcije' firmo Paloma bremeni suma kaznivih dejanj - nakazan naj bi bil previsok avans izvajalcu gradnje čistilne naprave v Ceršaku. Po srečanju s predstavniki Prolinka, firme, ki naj bi zadevo gradilo, se domneva, da je dosedanje delo temeljilo na avtentičnih poslovnih listinah, ki pa naj ne bi bile docela verodostojne. Komentar predstavnikov Prolinka Palomo sicer obdolžuje enostranskega odstopa od pogodbe za izgradnjo.


BRIT-OFF OSMA

Danska je zaradi terorističnih groženj, ki se pojavljajo po vnovični objavi karikatur preroka Mohameda v tamkajšnjih časopisih, evakuirala svoji veleposlaništvi v Alžiru in Kabulu. Odslej naj bi osebje obeh veleposlaništev delovalo na tajnih lokacijah, v kolikor bi ne-varne razmere to zahtevale, pa se ima enako zgoditi tudi z zaposlenimi na preostalih lokacijah.

Nič bolje se ne godi nizozemskim kolegom – medtem, ko je osebje, zaposleno na danskem veleposlaništvu v Pakistanu, dosedanjo lokacijo že zapustilo, v ponedeljek čaka enak podvig še delujoče v Kabulu.

Po navedbah televizije Al Arabija naj bi se zgodila aretacija nekdanjega iraškega podpredsednika, Ezata Ibrahima al Durija, sicer enega najbolj iskanih mož nekdanjega režima. Trenutno se menda nahaja v Bagdadu, kjer naj bi se preverjalo njegovo identiteto.

Češki predsednik Vaclav Klaus se je v Berlinu izrekel proti nadaljnjemu poglabljanju Evropske unije, kar je podkrepil predvsem z nasprotovanjem skupni zunanji politiki EU, ki naj bi se z Lizbonsko pogodbo še okrepila. Vseeno pa meni, da bo Češka pogodbo ratificirala kljub obstoju različnih interesov, ki jih ne bi kazalo metati v isti koš.

Klaus tudi zavrača očitke glede sodelovanja svoje države z ZDA na področju protiraketnega ščita in pravi, da ni uperjeno proti Rusiji.


BRIT-OFF DEVETA

Predsednik evropske komisije, Jose Manuel Barroso, namerava naslednja dva dni preživeti na Kitajskem, kjer bo razpravljal v glavnem o gospodarskih in okoljskih vprašanjih, menda pa se Kitajski kolegi, med njimi predsednik in premier, ne bodo izognili niti temam človekovih pravic in nedavnih nemirov v Tibetu.

Gregor Golobič, Predsednik stranke Zares, pred volitvami zavrača možnost velike leve koalicije. O tem se je izrekel pred dvema desetkama novogoriških simpatizerjev, medtem ko si je tamkajšnji vodja strankinega odbora in bivši predsednik uprave Hita, Branko Tomažič, morebitno kandidaturo na jesenskih parlamentarnih volitvah zaenkrat vzel še v premislek.

Portorož pa z današnjim datumom postaja gostitelj mednarodne davčno-finančne konference, ki Sloveniji obljublja odločilne namige, kako vzpostaviti najuspešnejšo davčno politiko, transparentnejše mednarodne sporazume s članicami in nečlanicami EU in pa davčno neoporečne poslovne strukture s področja poslovanja in financ. Najavljajo skratka med in mleko.

Konferenca je menda namenjena posebno še predstavnikom slovenskih bank – namenja se jim namreč pomembno vlogo v bodočem finančnem raju. Morda niti ne zgrešimo preveč, če v ta isti odstavek spišemo še dejstvo, da letos zaradi prenove koncepta festivala Melodije morja in sonca, ki se začasno umika iz naših ušes, ne bomo poslušali produktov omenjenega tekmovanja. In svet je znova za odtenek lepši.


Novice je nizala Luka, ki se je v tem jutru izjemoma odpovedala komentarju.


Komentarji
komentiraj >>

Re: BritOFF na FINANČNO RAJSKI STRANI ALP
posast iz sosednje sobe [24/04/2008]

si le napisala britof...bravo ;)
odgovori >>

  Re: BritOFF na FINANČNO RAJSKI STRANI ALP
  luka. [24/04/2008]
  Ampak si res pošast :) Naslednjič bom jedačo delila zgolj s tistimi, ki bodo prispevali tudi možganske celice za kak odstavek ali dva! Sicer pa ja, temu se reče povprečno soliden niz :)
  odgovori >>

   Re: BritOFF na FINANČNO RAJSKI STRANI ALP
   tvoj najljubsa posast [24/04/2008]
   saj si imela na razpolago oba fanta, ki sta, roko na srce, tekom pogovora prispevala neprimerno boljse predloge kot moji zaspani mozgancki. ceprav naj bi bila politicna, absolutno nisem aktualna.
   odgovori >>