Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BritOFF - RANA URA, ZLATA URA (3769 bralcev)
Sreda, 7. 5. 2008
luka.... V Severni Karolini zmaga Barracku Obami, Indiana se nagiba v korist tekmice ...
... Irski premier Ahern po enajstih letih odstopil s položaja ...
... Napolitano gostitelj "usodnih" moških pomenkov ...
... Nekoč je bil absint ...

Plus več: V kolikor se na tem našem ljubem svetu ne misli nič zgodit, bomo dodali še vice, osmrtnice in študijo primera "Watch: Now you got it, now you don't." (written by Albanians, risbice dodal you know who)
BRIT-OFF OB SEDMIH:

Ameriške predsedniške volitve, tokrat v zveznih državah Indiana in Severna Karolina. Ta nam je, sicer neuradno, že postregla z razglasitvijo Barracka Obame za zmagovalca. Indiana se nagiba h Clintonovi, a naj bi bilo za zanesljive napovedi menda še prezgodaj. Vseeno pa se zdi, da nekdaj 'velika sestra' počasi, a zanesljivo izgublja na svoji velikosti …

Irska politika po enajstih letih vladavine premierja Bertieja Aherna obrača nov list. Ahern se s položaja umika po razkritju, da naj bi v devetdesetih prejemal podkupnino, kar pa - dolgoletni predsednik vlade tega keltskega tigra - najodločneje zavrača. Novi premier bo dosedanji finančni minister, Brian Cowen, znan predvsem po svoji 'šparovni' politiki.

Pred novim - ali naj rajši rečemo - starim poglavjem je kajpada tudi Italija. Predsednik Giorgio Napolitano v teh dneh na veliko sestankuje z možmi, ki bodo krojili novo politično obdobje, omenja pa se seveda predvsem Silvija Berlusconija, kateremu naj bi bil danes zaupan mandat za sestavo vlade. Seznam novih ministrov pa, tako pravijo, pade jutri.

Nizu joke-ov, na temo omenjenega italijanskega plešca, se je že pred časom pridružil tudi tale:

Dva marsovca pristaneta na planetu Zemlja, ki pa je v naravnost katastrofalnem stanju. Pa vpraša nezemljan kolega marsovca:
»Kaj u pizdu mater se je pa tle zgodil?!?«
Kolega očitno ve, kaj je na stvari in pravi:
»Hja, pogajanja s Talibani, kaj pa. Najprej je stvar še kar tekla, potem pa naj bi se pojavil nek Berlusconi z vicom o imamu in striptizeti …«

Za vice in novice poskrbi Luka, za kozlarije pa kar Silvo osebno. Naslednja doza britoffa sledi ob osmih.

BRIT-OFF OB OSMIH:

Sumimo, da Slovaška pozna tudi bolj sproščene dneve od današnjega. Pričakuje namreč bruseljsko poročilo o napredku držav, ki jih mika menjava lastne valute za evrsko. Evro kani Slovaška uvesti kot prva med njimi, a se namiguje, da tega prelomnega momenta vendarle še ni na obzorju.

Aktualno-politična redakcija zato za vsak slučaj že vnaprej smrka z njimi - Slovakom bi spisali tudi vabilo, naj si te famozne denarce pridejo vsaj ogledat, a kaj ko evre tudi na sončni strani Alp v svojih denarnicah videvamo tako poredkoma, da si skorajda ne bi upali zanesljivo trditi, da tolar ni več v uporabi.

Vse poti vodijo v Bruselj, hkrati pa žal velja tudi obratno – Bruselj v vsako evropsko vas. Tako ga tokrat navezujemo na Beograd, kjer se med EU in Srbijo odvijajo pogovori na temo prometne skupnosti z državami zahodnega Balkana. Predmet debate bodo tudi pogoji za odpravo vizumov za srbske državljane.

Zveza nevladnih organizacij za zaščito otrok, Missing Children Europe, je izpostavila pobudo za ustanovitev evropske zveze proti komercialnemu spolnemu izkoriščanju otrok na spletu, kar je že podprla Evropska komisija. Projekt bo združil akterje, ki se proti temu, vse bolj razvitemu poslu, borijo na različnih področjih, povezal pa se bo tudi s podjetji, ki omogočajo spletno plačevanje storitev.

Tudi tokratne gomile je prekopavala Luka, ki pa razen rahlo zvite feltne od alfe romea, tako in tako ni našla nič uporabnega. Se slišimo ob devetih.

BRIT-OFF OB DEVETIH:

Podiramo še en mit, oziroma bolje rečeno, podirajo ga nemški znanstveniki, ki so se študiozno lotili absinta, pijače; nekdaj domače predvsem intelektulacem in raznoraznim bohemom. Znanost je, skratka, ugotovila, da v zvarku z okusom po pelinu in janežu, ni razen visokega procenta alkohola niti ene same samcate škodljive zadeve. No, t'le mate!

Preučevalo se je sto let stare steklenice absinta, s pomočjo katerih so dokončno ovrgli argumente, češ da naj bi organizmu škodovala velika količina tujona v pijači, s čimer se je nekdaj strašilo. Da gre za navadno potegavščino in da je kakršenkoli psihološki učinek absinta le pravljica. Da je vse skupaj navadna kozlarija, po domače povedano.

Če torej ob pitju omenjene pijače halucinirate, doživljate epileptične napade in podobne pojave, ki asocirajo na norost, to pripišite kar samemu oz. sami sebi. In s to brutalno resnico se spis o tem - bojda povsem nedolžnem zvarku - tudi končuje.

Za konec še informativni drobec iz ameriških tal, kjer se še kar ubadajo s predsedniškimi volitvami. Povsem svež, zdaj že uradni rezultat z demokratskih strankarskih volitev, zmago v Severni Karolini dodeljuje Barracku Obami, medtem ko naj bi v Indiani volilce za las prepričala Hillary Clinton, kar pa še vedno ni uradno potrjeno.

In konec novic za tole dopoldne. Absint zakuhava sicer Lado, britofe pa Luka; sva pa razen Ladota oba v imeniku. Pa srečno!

Komentarji
komentiraj >>

Re: BritOFF - RANA URA, ZLATA URA
nejc [07/05/2008]

"Absint zakuhava sicer Lado, britofe pa Luka; sva pa razen Ladota oba v imeniku." ha ha fajn da se najde tud taki ki mate smiosu za humor- Ajde, kje je zdej tisto kar si obloublala od une ure od Busha! aja pa un vic od unga apeninca je tud fajn. Ampak sej so si sami krivi, ka pa voljo tazga.
odgovori >>

    Re: BritOFF - RANA URA, ZLATA URA
    Luka. [07/05/2008]
    nejc pozdravljen, risbice so vsekakor prisotne, a kdor hoče videti, mora gledati s srcem ;) Pozdrav od jaz
    odgovori >>