Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Smrtno nevaren KROFF! (2962 bralcev)
Četrtek, 8. 5. 2008
Boris V.... Ministrstvo za pravosodje odgovarja LDS in SD ...
... Slovenija zapira urad za zvezo Slovenije z UNMIK-om v Prištini ...
... Rusija podpira srbski podpis o stabilizaciji in pridruževanju EU ...
... V letu 2007 ubitih 93 novinarjev ...
KROFF

Ministrstvo za pravosodje odgovarja na zahtevo poslanskih skupin LDS in SD za sklic nujne seje odbora Državnega zbora za notranjo politiko o stanju v zaporih. Poudarja, da so bile pripravljene številne zakonske spremembe z namenom razbremenitve slovenskih zaporov. Pravosodno ministrstvo pravi tudi, da novosti na zakonodajnem področju prinaša predlog novega kazenskega zakonika, ki naj bi imel za posledico tudi razbremenitev zaporov.

Vlada je sprejela sklep o zaprtju urada za zvezo Slovenije z misijo Združenih narodov na Kosovu – UNMIK – v Prištini. Ta urad je bil sicer odprt prvega septembra 2004. Slovenija naj bi imela utemeljene razloge za zaprtje tega urada in odprtje slovenskega veleposlaništva na Kosovu, pri čemer bo veleposlaništvo do izteka mandata UNMIK-a z le-tem vzdrževalo zvezo. Slovenija pa hkrati seveda zagovarja tudi dobre odnose s Srbijo.

Vodja zunanjepolitičnega odbora ruske dume Konstantin Kosačev je v Beogradu na srečanju s srbskim predsednikom Tadićem podprl podpis sporazuma o stabilizaciji in pridruževanju med Srbijo in Evropsko unijo. Tako se je Rusija očitno zopet postavila na stran srbskega političnega tabora, ki je bolj proevropski in to že drugič. Na predsedniških volitvah je Putin namreč odkrito podprl Tadića. Kosačev je dejal, da obstaja v Srbiji napačna dilema, torej ali Rusija ali EU, saj da si tesni odnosi z Rusijo in EU niso v nasprotju.

Vedno bolj pa sta si v nasprotju varnost in novinarski poklic. V letu 2007 je bilo po svetu ubitih triindevetdeset novinarjev, kar polovica v Iraku, je v vsakoletnem poročilu o svobodi tiska navedel Mednarodni inštitut za tisk. V zadnjem desetletju je v enem letu umrlo več novinarjev samo leta 2006. Kot kritični predeli sveta izstopajo še posebej Irak, Pakistan, Afganistan, Filipini, pa tudi Afrika in poleg Iraka še preostali Bližnji vzhod.


Komentarji
komentiraj >>