Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF in banana split! (3419 bralcev)
Torek, 20. 5. 2008
Boris V.... EU "noče" latinsko-ameriških banan...
... Zapatero ne bi sprejel načrta o referendumu o avtonomiji Baskije...
...Nemški poslanci bi višje plače...
... Grimsa zanima od kod Šrotu in Bavčarju 'lova'...
...kazenski zakonik ponovno sprejet...
KROFF

Medtem, ko se na Kitajskem in v Burmi ukvarjajo s posledicami, nastalimi zaradi ciklona, Etiopijo pa pesti ogromna lakota, se Evropska unija ukvarja z bananami. Evropska komisija je namreč napovedala, da se bo pritožila na razsodbo Svetovne trgovinske organizacije, ki je v ponedeljek razsodila, da uvozni režim EU za banane ni v skladu z pravili mednarodne trgovine, saj le ta daje prednost karibskim in afriškim bananam, ne pa latinsko-ameriškim. Z banano v roki so odlok pozdravile ZDA, ki sicer niso del Latinske Amerike, imajo pa tam ogromne plantaže.

Španski premier José Luis Rodriguez Zapatero je dejal, da Španija ne bi mogla sprejeti načrta o referendumu o samoodločbi Baskije. Tega je kot rešitev nasilja s strani organizacije ETA predlagala vlada v Baskiji. Baskovski premier Juan José Ibarretxe je Zapatera obtožil, da ga skrbi le uspeh njegove socialistične stranke na prihodnjih regionalnih volitvah v Baskiji, a ostaja optimističen glede dogovora. Zapatero je sicer odprt za povišanje baskovske avtonomije.

Nemški poslanci so se odločili neizkoristiti od Boga dano pravico, da si povišajo plače in sicer za 16,4 odstotka v naslednjih treh letih. Predlog sta zavrnili vladajoči stranki, na odpor pa je naletel tudi pri opoziciji, čeprav je zvezna kanclerka Angela Merkel predlog podprla, saj želi plače poslancev uskladiti s plačami sodnikov. Vladajoča Krščansko-demokratska zveza sicer zagovarja to uskladitev, vendar priznavajo, da bi bilo to v tem trenutku težko doseči.

Na izredni seji državnega zbora o problematiki koncentracije kapitala in medijskega lastništva je poslanec vladajoče SDS, Branko Grims, predlagal sklep, po katerem bi vladi naložili sprejem zakonodaje, ki bi v nadalje preprečevala takšno korupcijo. Poslanci SDS so predlagali naj vlada ugotovi, na kakšen način so posamezniki v Pivovarni Laško in Istrabenzu prišli do premoženja. Poleg tega naj bi vlada preučila tudi vprašanje zakonitosti postopkov ugotovljene koncentracije kapitala ter s tem povezane koncentracije vpliva na medije.

Po tem, ko je državni svet izglasoval veto na nov kazenski zakonik, ki mu je nasprotovala opozicija kot tudi velik del stroke, je v ponovnem glasovanju v državnem zboru bil kazenski zakonik z 49 glasovi ponovno sprejet in zapečaten. Zakoniku opozicija očita, da ni moderen, ampak prej nazadnjaški. Ne bomo ponavljali nekaterih spornih točk, smo pa Majdo Širco iz poslanske skupine Zares vprašali, kako komentira dejstvo, da je vlada po vetu Državnega sveta ostala neomajna.Po mnenju Širce naj bi bil problematičen tudi časovni rok, v katerem bo zakon začel veljati.Kroff sta pripravila Boris in Poli.
Komentarji
komentiraj >>