Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
TRASH EVROPEJCI RAUS ! (3407 bralcev)
Sreda, 21. 5. 2008
luka.... Avstrijcem se toži po mejnih kontrolah ...
... Italijanom tudi, v nadomestilo bi prišleke snemali vsaj na VHS-ke ...
... Na kofetu pri Medvedjevu francoski zunanji minister, ki pa je pred časom ...
... Lipa zelenela je ... Od besa nad ministri, ki jih ni ...
KROFF

Avstrijcem očitno ni dovolj, da je prenekatera tamkajšnja vas po padcu Šengena uvedla varnostne službe – tokrat se bodo starih dobrih časov, ko se je tuje nepridiprave brcalo iz države, še preden bi ti vanjo dejansko vstopili – torej na mejah - spomnili kar v praksi. Obeta se namreč evropsko nogometno prvenstvo, z njim pa od sedmega do devetindvajsetega junija tudi mejne kontrole. Če bodo idejo skopirali tudi Švicarji, ki si z našimi severnimi sosedi sicer delijo tokratno prvenstvo, še ni znano.

Novogoriški župan Mirko Brulc od goriškega župana Ettoreja Romolija zahteva, da občina Gorica zaščiti interese VSEH svojih državljanov. Romoli namreč kaj rad prihaja na našim ljudem nič kaj šarmantne ideje. Obstajal je celo predlog, da bi vzdolž meje na Goriškem, od koder so se po vstopu Slovenije v Šengen umaknili obmejni organi, postavili video kamere. Projekt pa bi kajpak naslovili Big Brother is watching our brothers Slovenians.

Na kofe k ruskemu predsedniku Dmitriju Medvedjevu pa se je povabil francoski zunanji minister Bernard Kouchner, ki se po lastnih besedah v Kremlju mudi kot predstavnik predsedujoče države EU. K sreči je vendarle dodal, da bodo Francozi predsedovali sicer šele od prvega julija dalje, v nasprotnem primeru bi se na kako šalco kofeina kaj hitro povabil tudi naš premier Janša - da Francozarju razsvetli kak pojem ali dva. Pa da vrnemo besedo na Medvedjeva, ta je menda s Francoskimi kolegi zadovoljen, hvali predvsem sodelovanje na gospodarskem in humanitarnem področju.

Poslanska skupina Lipa je na vodstvo Državnega zbora naslovila protest, v katerem izraža svoje nezadovoljstvo nad prisotnostjo ministrov na plenarnih zasedanjih ta istega organa. Odnos ministrov, da je naravnost ignorantski, vodstvo Državnega zbora pa s tem, ko ni sposobno zagotoviti večinske udeležbe, kaže zgolj svoj hlapčevski značaj do vlade.

Nič krofov za hlapce, pa je zapoved, pod katero se prva podpisuje Luka.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent

Komentarji
komentiraj >>