Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF proti grožnjam z vojno! (2959 bralcev)
Torek, 3. 6. 2008
Boris V.... Izrael zahteva grožnje z vojno proti Iranu ...
... V makedonski vladi tudi Albanci, čeprav niso potrebni za sestavo ...
... VS ZN sprejel resolucijo proti piratom ob Somaliji ...
... Protikorupcijska komisija sprejela poročilo o svojem delovanju v letu 2007 ...

KROFF

Izraelska zunanja ministrica Cipi Livni je dejala, da mora mednarodna skupnost ohraniti pritisk na Iran in vztrajati pri vojaški opciji. To je izjavila na seji odbora izraelskega parlamenta za zunanje in obrambne, pozor, obrambne zadeve. Livnijeva je okrcala države, ki zagovarjajo dialog z Iranom, saj naj bi s tem opogumljale Teheran. Morebitni novi ameriški predsednik Barack Obama je večkrat dejal, da bi stopil z Iranom v dialog. Kako bi takrat reagirala Livnijeva, bomo morda še videli.

Makedonski zunanji minister Antonio Milošoski je dejal, da je običajno pravilo, da bo nova makedonska vlada vključevala tudi stranko Albancev. Zmagovalna stranka VMRO-DPMNE je osvojila dovolj glasov, da ji ni treba sklepati koalicij za sestavo vlade, vseeno pa se je odločila da bo sodelovala z eno od albanskih strank. S katero, pa še ni znano.

Varnostni svet Združenih narodov je sprejel resolucijo o boju proti piratom ob obali Somalije. Ta resolucija tujim ladjam dovoljuje, da vstopijo v ozemeljske vode te države in lovijo pirate, ki plenijo v mednarodnih vodah. Resolucijo je podprla tudi somalijska vlada, ki sama nima zmožnosti, da bi rešila ta problem. Indonezija, ki ima tudi težave s pirati ni želela, da bi se resolucija lahko aplicirala globalno, saj ne želi dopustiti vstopa v svoje vode tujim ladjam.

Protikorupcijska komisija, ki ji predseduje Drago Kos, je predstavila poročilo o delu komisije za leto 2007. Po besedah predsednika Kosa je prejela komisija samo lani več prijav korupcije kot v vsem svojem delovanju prej, in sicer 595. Za komentar poročila smo poprosili predsednika komisije Kosa in ga vprašali kakšen je trend glede korupcije v Sloveniji:In še vabilo na avdicijo Aktualno politične redakcije, o kateri lahko več izveste na spletni strani www.radiostudent.si:

Komentarji
komentiraj >>