Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 23. 3. 03, 19h: DKV TRIO, Trigonometry (2. CD; Okkadisk, 2002) (2167 bralcev)
Nedelja, 23. 3. 2003
davidNaslov albuma, Trigonometry, sugerira dejstvo, ki skozi vsak koncert ali album DKV tria postaja bolj očiten. DKV trio skozi živo godbeno interakcijo kolektivne improvizacije, naslanjajoče se na nekaj točk avtorske reference free jazz zapuščine, deluje kot poenotena, tukaj geometrijsko označena živa tvorba, ki deluje v natančnem, subtilno povezanem harmonskem, ritmičnem, oblikovnem in dramaturškem skladnem kontrapunktičnem in dovršenem razmerju.
Tolpa bumov.
Nedelja, 23. 3. 03, 19h: DKV TRIO, Trigonometry (2. CD; Okkadisk, 2002)

Naslov albuma, Trigonometry, sugerira dejstvo, ki skozi vsak koncert ali album DKV tria postaja bolj očiten. DKV trio skozi živo godbeno interakcijo kolektivne improvizacije, naslanjajoče se na nekaj točk avtorske reference free jazz zapuščine, deluje kot poenotena, tukaj geometrijsko označena živa tvorba, ki deluje v natančnem, subtilno povezanem harmonskem, ritmičnem, oblikovnem in dramaturškem skladnem kontrapunktičnem in dovršenem razmerju.

Album Trigonometry, pri vseh komadih, naslanjajoč se na free jazz standarde, ohranja distanco do tuje ali tudi lastne avtorske kompozicije, saj jih trio vpleta v igro le kot dodatno emotivno vsebino koncerta, ki služi raznolikosti koncertnega vzdušja, poleg tega pa mu služijo izposojene motivične strukture kot iztočnica za razvoj lastnih zamisli, ki jih obdelujejo skozi igro. Celotna slika slišanega se tako preliva v spremljanje interpretacije tujega, predočanje svojega v organskem razmerju do drugega ter igranje obojega na svojevrsten in svež način.

Pripravlja David.


Komentarji
komentiraj >>