Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
CHARLIE HADEN LIBERATION MUSIC ORCHESTRA: Charlie Haden Liberation Music Orchestra (Impulse, 1970) (2795 bralcev)
Nedelja, 29. 6. 2008
zoranpBurna 60. leta prejšnjega stoletja so tudi na področju sodobnega jazza za sabo zapustila pravo zakladnico. Vanjo sodijo tudi za tisti jazzovski čas impozantna dela, ki so nastajala v okviru združenja Jazz Composers' Guild oziroma pozneje Jazz Composers' Orchestra Association.. Eden odmevnejših med njimi je bil prav po svoji politično angažirani osti projekt Liberation Music Orchestra basista in skladatelja Charlieja Hadena. (več!)

* Burna 60. leta prejšnjega stoletja so tudi na področju sodobnega jazza za sabo zapustila pravo zakladnico. Vanjo sodijo tudi za tisti jazzovski čas impozantna dela, ki so nastajala v okviru združenja Jazz Composers' Guild oziroma pozneje Jazz Composers' Orchestra Association, za omenjeni čas značilnega in zelo pomembnega kroga naprednih newyorških ustvarjalcev, ki so si skozi takšen kolektivni napor omogočali javno predstaviti in objaviti svoja glasbeno, a tudi politično radikalna dela. Eden odmevnejših med njimi je bil prav po svoji politično angažirani osti projekt Liberation Music Orchestra basista in skladatelja Charlieja Hadena. Okroglih 40 let pozneje zveni brezčasno in ob Hadenovem ponovnem prihodu v Ljubljano na oder Križank je optimalna priložnost, da vaša ušesa soočimo s to za nekatere zgolj pozabljeno, za druge spet še ne slišano mojstrovino.

pripravil Zoran Pistotnik


Komentarji
komentiraj >>