Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
„Totaliteta, partijnost, Slovenci (3560 bralcev)
Ponedeljek, 7. 7. 2008
DPUV tokratni In-doktrini smo poslušali predavanje Slobodana Karamanića z naslovom „Totaliteta, partijnost, Slovenci", ki je bilo predstavljeno 27.marca v sklopu 11.letnika Delavsko punkerske univerze na temo Totalitarizem v klubu Gromka Metelkova mesto. S klikom na puščico imate link do predavanja.
V tokratni In-doktrini bomo predstavili eno izmed predavanj iz ciklusa na temo Totalitarizem 11.letnika Delavsko punkerske univerze. Da bi vas odrešili mučnega svobodnega odločanja, je In-doktrina sama izbrala predavanje izmed mnogih, ki jih lahko na spletni strani DPU po lastni volji poslušate.
Izbrali smo predavanje Slobodana Karamanića, intelektualnega gastarbajterja, ki je predaval na temo „Totaliteta, partijnost, Slovenci“. Karamanić je doktorand na Antropologiji vsakdanjega življenja na Institut Studiorum Humanitatis v Ljubljani. Deluje v presečišču teorije ideologije, politike in psihoanalize. Živi in dela v Muenchenu.
V poplavi prireditev, medijskem bombardiranju in proslav slovenske osamosvojitve, katerih smo zadnje čase precej deležni, je skoraj popolnoma odsoten kakršen koli dvom o samem poteku dogodkov, kaj šele o dogodku. Predavanje spada v nabor kritik tega procesa in nastavkov za današnjo ideologijo, vendar za razliko od obstoječih kritik dogajanja, se predavanje loteva kritike oziroma analize „dobrih dečkov“, teoretskega gibanja v Sloveniji sredi 80tih, ki jih je predavatelj poimenoval slovenski lacanovski postmarksizem. Predavanje se bo orientiralo na prikaz kritike jugoslovanskega marksizma s strani vodilnih levičarskih slovenskih teoretikov in zamenjava tako imenovanega klasičnega marksizma s postmarksizmom, ki je bil najbolj ugodna podlaga za razvoj družbenih gibanj v Sloveniji v 80tih.
In tako kot je bilo samo gibanje heterogeno in ga je prešila ena ideološka nit, tako je tudi na teoretski strani bilo veliko interpretacij in smeri, prevladala pa je ena usmeritev.
Predavanje je potekalo v srbo-slovenščini.

Link do predavanja:

In-doktrina Predavanje Karamanića v Gromki - http://dpu.mirovni-institut.si/karamanic.php

http://dpu.mirovni-institut.si/karamanic.php

Komentarji
komentiraj >>