Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
EYUPHURO: Yellela (World Music Network, 2001) (2540 bralcev)
Nedelja, 27. 7. 2008
zoranpEyuphuro so ena ključnih zasedb, ki so sodelovale pri nastanku sodobne glasbene produkcije v Mozambiku. Tokrat se bomo srečali z njihovim prvim, Evropi dostopnim albumom. Ta album seveda ne označuje začetkov njihove kariere- ta sega nazaj v pozna 70. leta prejšnjega stoletja, za uradni datum ustanovitve same skupine pa velja leto 1981 – ampak dva druga pomembna dogodka: oživitev delovanja skupine v skoraj originalni zasedbi po letih premora, ter njen diskografski preboj na mednarodno prizorišče. (več!)
* Eyuphuro so ena ključnih zasedb, ki so sodelovale pri nastanku sodobne glasbene produkcije v Mozambiku. Tokrat se bomo srečali z njihovim prvim, Evropi dostopnim albumom, ki ob svojem času na tem radiu ni bil predstavljen, čeprav bi si to seveda več kot zaslužil. Ta album seveda ne označuje začetkov njihove kariere – ta sega daleč nazaj v pozna 70. leta prejšnjega stoletja, za uradni datum ustanovitve same skupine pa velja leto 1981 – ampak dva druga pomembna dogodka: oživitev delovanja skupine v skoraj originalni zasedbi po letih premora, ter njen diskografski preboj na mednarodno prizorišče. Žal se skupina ob nespornih glasbenih kvalitetah, dobrem sprejemu njihove obnovljene ponudbe pri kritikih in relativnih uspehih na mednarodnem prizorišču ni uspela obdržati. A to nas - z vsem spoštovanjem do njihovega dela in seveda še posebej ob uporabi historične distance, ki nam dokazuje pravilnost nekdanjega navdušenja nad njihovim dotedanjim delom – ne odvrne od prepričanja: opraviti imamo z odlično skupino in z enim njenih najbolj markantnih diskografskih izdelkov. Ki nam za povrhu ponuja še to, kar prav zdaj rabimo: brezčasen poletni (tudi plesni) užitek!

pripravil Zoran PistotnikKomentarji
komentiraj >>