Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Gradbeniški KROFF (3221 bralcev)
Torek, 22. 7. 2008
Boris V.... Janša opozoril Cvetkovića glede sporne uredbe ...
... Cvetković poziva Mladića in Hadžića k predaji ...
... Šimon Peres in Mahmud Abas o miru ...
... Buldožer na delu v Jeruzalemu ...
KROFF

Premier Janez Janša se je po telefonu pogovarjal s svojim srbskim kolegom Mirkom Cvetkovićem o srbski noveli uredbe o zaščiti premoženja delov podjetij s sedežem na ozemlju nekdanjih republik SFRJ. Opozoril ga je, da takšna uredba in njeno izvajanje predstavljata velik problem z vidika srbskega približevanja EU. Svoje je srbskemu zunanjemu ministru Jeremiću povedal tudi naš as diplomacije Dimitrij Rupel, Slovenija pa bo Srbiji poslala še eno noto o tej zadevi.

Srbski premier je v luči aretacije Radovana Karadžića pozval še druga dva ubežnika, Ratka Mladića in Goran Hadžića, k predaji. Ob tem je izrazil pričakovanje, da bo haaško sodišče pripravilo pravično sojenje, da bo zaščitilo žrtve in enako ravnalo z vsemi obtoženimi. Na aretacijo so se medtem odzvali tudi v Črni gori. Premier Milo Đukanović je aretacijo pozdravil in ocenil, da bo to koristno za celo regijo. Svoje pohvale je dodala tudi Makedonija.

Izraelski predsednik Šimon Peres je v svoji rezidenci v Jeruzalemu sprejel palestinskega predsednika Mahmuda Abasa, kjer sta bojda govorila o prizadevanjih za mir. Peres je dejal, da upajo, da bodo dosegli resničen mir, ki bo temeljil na vzajemnem razumevanju, kulturi in tako naprej. Na drugi strani palestinski poslanec Ziad Abu Ziad srečanju ni pripisal velikega pomena, saj se na terenu nadaljujejo trpljenje, cestne zapore in gradnja izraelskih naselbin.

Svoje nestrinjanje z večnimi mirovnimi pogajanji in »statusom quo« v realnosti pa je izrazil neki Palestinec, ki se je v središču Jeruzalema z buldožerjem zaletel v več avtomobilov in mestni avtobus. V napadu naj bi bilo poškodovanih enajst oseb, odgovornosti pa ni še prevzel nihče. Policija je bila že prisotna ob napadu in je storilca ubila s streli. Še en napad z buldožerjem se je zgodil že pred dvajsetimi dnevi, v katerem so umrli trije ljudje.


Komentarji
komentiraj >>