Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez pasoša (3069 bralcev)
Torek, 29. 7. 2008
Boris V.... Španske oblasti zasegle 2,5 tone kokaina ...
... Turčija je zopet napadla Kurde v Iraku ...
... Sodišče BiH obsodilo sedem bosanskih Srbov zaradi genocida ...
... V VB spet izgubili neke papirje, tokrat potne liste in vize ...
KROFF

Španske oblasti so prestregle ladjo s prepovedanim tovorom in zasegle 2,5 tone kokaina, ki je bil zavit v osemdesetih paketih. Ladjo Rio Manzanares pa so španski policisti zajeli ravno, ko je kokainske pakete nameravala predati španskim tihotapcem z mamili. Maroška konoplja in južnoameriški kokain tudi sicer najpogosteje v Evropo vstopata preko Španije. Španci pa naj bi bili tudi največji uživalci kokaina na stari celini.

Turčija je z letali napadla sever Iraka, kjer naj bi bili pozicionirani pripadniki Kurdske delavske stranke – PKK. Turki so gorovje Kandil bombardirali, ker naj bi se tam sestalo do 40 kurdskih upornikov. Turški vojaki so sporočili, da so jamo, v kateri naj bi se skrivali teroristi, popolnoma uničili. Zračni napad pa naj bi bil tudi odgovor na eksplozijo dveh bomb prejšnji teden v Carigradu, čeprav PKK odgovornost zanika.

Sodišče Bosne in Hercegovine za vojne zločine v Sarajevu je sedem bosanskih Srbov zaradi genocida v Srebrenici obsodilo na dolgoletne zaporne kazni in sicer na od 38 do 42 let zapora. Štirje obtoženci pa so bili oproščeni. Obtožnica jih je bremenila, da so leta 1995 zagrešili genocid in sodelovali pri uboju več kot 1000 zajetih Bošnjakov iz Srebrenice.

Oblasti v Veliki Britaniji res ne morejo biti ponosne na svojo učinkovitost pri varovanju pomembnih dokumentov. Po izgubi dokumentov s podatki davčnih zavezancev in strogo zaupnih vojaških dokumentov na nekem vlaku – pa to nista edina primera – so sedaj izgubili tudi tri tisoč praznih potnih listov in vizumov. Ukradeni so bili med prevozom na letališče, ko sta dva neoborožena neznanca napadla kombi. Potni listi imajo sicer moderno zaščito, tako da naj bi bili praktično neuporabni za tatove. Krajo je takole opisal višji policijski inšpektor Bill McGreavy:Vabimo vas, da petnajst pred osmo prisluhnete javljanju u živo iz beograjskega protesta proti aretaciji Karadžića, ko nam bo stanje na terenu predstavil novinar Slobodan Georgijev.


Komentarji
komentiraj >>