Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
COLOMBIAFRICA – THE MYSTIC ORCHESTRA: Voodoo Love Inna Champeta Land (Worldmusic Network, 2007) (ponovitev 17. 8. '08 ob 10.00) (2955 bralcev)
Nedelja, 10. 8. 2008
zoranpZgodba tega albuma oziroma projekta se začenja pred 500 leti. To je projekt, v katerem so dolgoletne glasbene sanje postale resničnost. Po dolgih letih prizadevanj in krajšem obdobju trdega dela se tokrat predstavljajo največji talenti afro-kolumbijske glasbe v družbi svojih afriških bratov. Vse skupaj so sicer zakuhali legendarni pevci champete Justo Valdez, Viviano Torres in Luis Towers, ki so si - ob pomoči enega najboljših kolumbijskih producentov Lucasa Silve, imenovanega Champeta-Man Original (več!)
* Ko se pred stoletji izvožena afriška glasbena dediščina v Kolumbiji sreča z aktualno kongoleško, pa še kakšno popularno glasbeno ponudbo skozi sodelovanje nekaterih največjih legend z obeh glasbenih sredin ter ob pomoči nekaterih mlajših prodornih sil. Zgodba tega albuma oziroma projekta se začenja pred 500 leti. To je projekt, v katerem so dolgoletne glasbene sanje postale resničnost. Po dolgih letih prizadevanj in krajšem obdobju trdega dela se tokrat predstavljajo največji talenti afro-kolumbijske glasbe v družbi svojih afriških bratov. Vse skupaj so sicer zakuhali legendarni pevci champete Justo Valdez, Viviano Torres in Luis Towers, ki so si - ob pomoči enega najboljših kolumbijskih producentov Lucasa Silve, imenovanega »Champeta-Man Original« - izmislili The Mystic Orchestra, vanj pa med drugimi povabili kongoleškega kitarista in aranžerja Bopola Mansiamina in njegove sonarodnjake Nybomo, Dallyja Kimokoja, Riga Stara in Dibloja Dibalo, pa tudi Gvinejca Sekouja Diabateja in še nekaj mlajših afriških glasbenikov, pa seveda tudi lepo število kolumbijskih glasbenih sodelavcev. Rezultat je impozanten, udaren, poseben. Vreden plesnega poslušanja!

pripravil Zoran PistotnikKomentarji
komentiraj >>