Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MSONDO NGOMA MUSIC BAND: The Best Of Msondo Ngoma Music Band (Stern' s Music/ Ujamaa, 2006) (2915 bralcev)
Nedelja, 17. 8. 2008
zoranpV tokratnih razširjanjih vaših glasbenih obzorij se srečujemo z eno najstarejših še delujočih vzhodnoafriških skupin ter hkrati z eno tistih redkih, ki še vedno negujejo vzhodnoafriško rumbo, ki ima svoje začetke v zgodnjih 30. letih prejšnjega stoletja. Skupina, ki se je v času svojega delovanja kar nekajkrat preimenovala, a hkrati ohranila jedro istih glasbenikov in svoj prepoznaven repertoar, se v tem tisočletju imenuje Msondo Ngoma Music Band. (več!)

* Predstavljajo jih kot »resnična žive legende vzhodnoafriške rumbe« in kot še vedno delujoči vzhodnoafriški ekvivalent legendarnega kongoleškega Francovega Orchestra TOPK. Zbirko je sestavila in najprej izdala vzhodnoafriško-angleška založba Ujamaa Records, potem pa je skrb zanjo in njen plasma na mednarodni trg prevzela londonska založba Sterns Records.

pripravil Zoran PistotnikKomentarji
komentiraj >>