Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez kravate! (2754 bralcev)
Petek, 17. 10. 2008
Boris V.... Rusija bo namenila 50 mlrd dolarjev za svojo vojaško industrijo ...
... Hamas razume svetovno finančno krizo ...
... UNMIK se umika EULEX-u ...
... Prepoved kajenja v javnih zaprtih prostorih tudi na Hrvaškem ...
... Jutrišnji dan - dan kravate na Hrvaškem ...
KROFF

Rusija se je na moderen način odločila zaščititi svojo vojaško industrijo. Prihodnje leto bo tako za nakup orožja in vojaške opreme kljub finančni krizi namenila skoraj petdeset milijard dolarjev. Namestnik ruskega premierja, Sergej Ivanov, je dejal, da bo tako država pomagala podjetjem s področja takoimenovane obrambe, ki jih je ta kriza prizadela. O tem predlogu naj bi sicer še danes razpravljala ruska duma.

Palestinsko gibanje Hamas ima razlago za finančno krizo, ki pretresa Združene države. Kriza je namreč božja kazen za ameriško ravnanje s Palestinci, je dejal vodja gibanja Ismail Hanija. Kriza bo doletela seveda tudi ameriške zaveznice. Konkretno Hanija pravi, da je kriza božja kazen zaradi ameriškega embarga na Palestince.

Misija Združenih narodov na Kosovu ali UNMIK je izpraznila svoj sedež v Prištini, saj se bo vanj postopoma vselila misija Evropske unije ali EULEX, morda pa tudi del kosovskih institucij. Misija EULEX po mnenju Srbije, pa tudi Rusije, nima pristojnosti na Kosovu, saj je ni potrdil Varnostni svet ZN-a, kot je storil z UNMIK-om. Vodstvo le-tega se je preselilo v logistično oporišče zunaj Prištine, EULEX pa naj bi začel delovati decembra.

Hrvaški sabor je danes sprejel zakon o prepovedi kajenja v zaprtih javnih prostorih. Gostinski lokali bodo imeli šest mesecev, da se novemu zakonu prilagodijo, ostali pa bodo morali zakon uveljaviti v osmih dneh, recimo izobraževalne in zdravstvene ustanove. Če Hrvati mislijo, da bodo zaradi tega zakona znoreli, jim bo to še prav prišlo, saj so v zakonu psihiatrične bolnice opredeljene kot izjema.

Servirali vam bomo še eno novico iz Hrvaške, zaradi katere si boste morali jutrišnji dan posebej označiti v koledarju. Sabor je namreč razglasil osemnajsti oktober za dan kravate, saj da je kravata najbolj prepoznaven hrvaški simbol, ki je univerzalno znan in cenjen. Kot da to ni zadostna razlaga, so dodali, da je kravata hkrati simbol Evrope in – pazite - nekaterih ključnih civilizacijskih vrednot.


Komentarji
komentiraj >>