Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Hackanje realnosti: intervju z Marío Pérez (3464 bralcev)
Četrtek, 23. 10. 2008
IdaHV tokratni posebni ediciji oddaje Sektor Ž smo se pogovarjali z Marío Pérez mentorico spletnega kritiškega portala CoWeb na tokratnem Mestu žensk, novomedijsko kritičarko in publicistko s spletnim nazivom Ptqk. V okviru festivalskega izobraževalnega programa je imela predavanju o kiberfeminizmu. Obravnavala je predvsem Surovo simbiozo med človekovo svobodo in trgom dela ter med človekovim telesom in njegovo farmacevtsko preparirano inačico.
Mesto žensk je letos že četrto leto pospremila spletna platforma, ki je bila tokrat namenjena kritiškemu pisanju o dogajanju na festivalu. Spletno stran COWeb je oblikovalo več kot dvajset piscev. Urednik strani je bil Samo Gosarič. Mi pa smo se v tokratni posebni ediciji oddaje Sektor Ž pogovarjali z njihovo mentorico, novomedijsko kritičarko in publicistko Ptqk oziroma Marío Pérez, o njenem samostojnem predavanju o kiberfeminizmu. Obravnavala je predvsem Surovo simbiozo med človekovo svobodo in trgom dela ter med človekovim telesom in njegovo farmacevtsko preparirano inačico.

María Pérez je kulturna producentka in specialistka za nove medije iz Katalonije. Kot kustosinja, producentka in publicistka je sodelovala s festivalom MusicExMachina, feminističnim net radiom Radio Paca, kreativnim centrom Hangar in tako naprej. Leta 2005 je v Barceloni organizirala mednarodno konferenco o cyberfeminizmu, v letu 2007 pa srečanje za digitalno kulturo in nove medije Netlach v Bilbau.

Iz izobraževalnega programa Mesta Žensk IdaH.


Komentarji
komentiraj >>