Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ukrepov in sprave (3477 bralcev)
Petek, 24. 10. 2008
Boris V.... Mojca Kucler Dolinar ne bo predsednica NSi ...
... Sanader napovedal ostre ukrepe ...
... V Italiji gradijo nove zapore ...
... V Keniji ustanovljena Komisija za resnico, pravico in spravo ...
KROFF

Stranka Nova Slovenija je po debaklu na nedavnih volitvah v fazi iskanja novega vodstva. V igri so bila razna imena, recimo evro-poslanka Ljudmila Novak in ministrica za visoko šolstvo in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar. Vendar je slednja že izjavila, da za mesto predsednice stranke kljub podpori ne bo kandidirala. Zanikala je tudi možnost o prestopu v kakšno drugo stranko. Na organih NSi so se sicer dogovorili o poenotenju glede enega kandidata.

Po včerajšnjem atentatu na šefa hrvaškega tednika Nacional, Iva Pukanića, v katerem je umrl tudi šef marketinga Niko Franjić, je hrvaški premier Sanader napovedal uvajanje izrednih mobilizacijskih ukrepov v boju proti organiziranemu kriminalu in korupciji, vendar je ponovil, da ni potrebe po uvajanju izrednih razmer. Sanader je napovedal pospešitev priprave paketa protimafijskih zakonov, ki so bili napovedani po umoru odvetniške pripravnice Ivane Hodak.

Na zagrebški napad so se odzvali tudi v Združenju novinarjev in publicistov. Predsednik Peter Jančič se je ob tem dotaknil razmer, s katerimi se soočajo novinarji v Sloveniji, hrvaški primer pa je...V Italiji oblasti skrbijo za dobrobit zapornikov. Tako bo Berlusconijeva vlada zgradila petindvajset novih zavodov za prestajanje zaporne kazni, s čimer bo skušala odpraviti prenatrpanost obstoječih zaporov. Vsi ti zapori skupaj bodo zagotovili malo manj kot tri tisoč novih mest za zapornike. Razširitev je potrebna, še posebej v luči Berlusconijeve napovedi uporabe policije proti študentskim protestnikom, ki nasprotujejo napovedani šolski reformi.

Kenijski parlament je odobril ustanovitev »Komisije za resnico, pravico in spravo«, ki bo preučila kršitve človekovih pravic in zgodovinske krivice. Tisti, ki bodo spoznani za krive genocida in ostalih kršitev človekovih pravic, ne bodo upravičeni do amnestije. Osrednja tema bo prav gotovo nasilje, ki je izbruhnilo po volitvah decembra 2007, v katerem je umrlo okoli 1500 ljudi, tristo tisoč pa jih je bilo pregnanih z domov. Komisijo bo sestavljalo šest Kenijcev in trije tujci.


Komentarji
komentiraj >>