Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Tomislav Gotovac (3180 bralcev)
Četrtek, 13. 11. 2008
IdaHTomislav Gotovac, ki se je pred nedavnim preimenoval v Antonia Lauerja je hrvaški filmski režiser, konceptualni umetnik in performer. Od zgodnjih šestdesetih je z radikalnimi performativnimi gestami presekal zgodovino Jugoslovanske konceptualne umetnosti. Pripisujejo mu tudi prvi happening, ki se je zgodil leta 1967. V predavanju, ki ga je imel v okviru razstave Stari mojstri v galeriji P74 v torek 28. oktobra, bomo najprej poslušali nekaj bolj splošnih trditev avtorja o njegovem delu.

V drugem delu predvajanja pa bo analiziral trilogijo strukturalističnih filmov: Smer, Krožnica in Modri jezdec, ki jih je posnel leta 1964 v Beogradu.

Zdaj pa prisluhnimo samemu Tomislavu Gotovcu, s katerim se je pogovarjala kustosinja razstave Zdenka Badovinac:


POSNETEK: na mreži / Tomislav_Gotovac_01 / 10:44 min


Žalosten vokal Billy Holiday je pritegnil Gotovčevo pozornost, ravno ko je govoril o vplivih drugih umetnikov na njegovo delo. Holiday ga je presunila sredini stavka, zato prisluhnimo njeni blues žalostinki Body and Soul, potem pa nadaljujemo s predavanjem, ki ga je imel Tomislav Gotovac v okviru razstave Stari mojstri v galeriji P74.


POSNETEK: na mreži / Tomislav_Gotovac_02 / 13:17 min


V tretji delu posnetka iz predavanja o delu Tomislava Gotovca bomo spremljali avtorjevo analizo treh temeljnih strukturalističnih filmov: Smer, Krožnica in Modri jezdec iz leta 1964. Ogledali si bomo tudi film Dopodne jednog fauna.


POSNETEK: na mreži / Tomislav_Gotovac_03 / 9:39 min


Poklonimo se tudi mi Glann Millerju s komadom Moonlight Serenade. Potem pa nadaljujemo z Gotovčevo analizo filmov Smer, Krožnica in Modri jezdec.


POSNETEK: na mreži / Tomislav_Gotovac_04 / 17:11 min

Za oddajo Odprti termin za kulturo je posnetke predavanja Tomislava Gotovca iz galerije P74 pripravila Ida H.

 Komentarji
komentiraj >>