Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Za javnost odprt KROFF! (3061 bralcev)
Sreda, 19. 11. 2008
Boris V.... Odbor DZ podprl Karla Erjavca ...
... Problemi pogodbenih novinarjev na RTV-ju ...
... Nadaljevanje "Čiste lopate" ...
... Sojenje za umor Politkovske vseeno zaprt za javnost ...
KROFF

Kandidati za ministre v novi vladi se potrjujejo po tekočem traku. Zadnji v vrsti je Karel Erjavec, ki ga je odbor Državnega zbora za okolje in prostor z desetimi glasovi za in šestimi proti podprl v njegovem potegovanju za stolček ministra za okolje in prostor. Erjavec je modro dejal, da so eden glavnih izzivov na njegovem novem področju podnebne spremembe in varovanje okolje.

Sindikat novinarjev Slovenije in sekcija pogodbenih novinarjev RTV Slovenija sta opozorila, da je status pogodbenih in honorarno zaposlenih novinarjev na RTV-ju slab. Predsednik sekcije pogodbenih novinarjev RTV-ja Martin Tomažin je dejal, da je v tej medijski hiši med 400 in 1000 honorarnih in pogodbenih sodelavcev, njihov status pa ni primerno urejen. Pomočnica generalnega direktorja RTV-ja Cvetka Žirovnik pa je odvrnila, da se vodstvo trudi, da bi zaposlilo čim več sodelavcev, zato naj bi bilo treba gledati na stvar z vseh strani.

Domači kriminalisti so opravili več hišnih preiskav, med drugim na domovih predsednika SCT-ja Ivana Zidarja in njegovega namestnika Aleksandra Mezeta v Župančičevi jami. Hišne preiskave so opravili v Ljubljani, Kopru in Kranju, kriminalisti pa naj ne bi v akciji nikogar pridržali. Preiskava naj bi se nanašala na sum kaznivih dejanj pranja denarja, utaje davkov in uničenja poslovnih listin.

Čeprav je ruski sodnik vojaškega sodišča Jevgenij Zubov v ponedeljek odločil, da bo sojenje osumljenim vpletenosti v umor ruske novinarke Ane Politkovske odprto za javnost, je svojo odločitev spremenil in odločil, da bo sodni proces poslej za javnost zaprt. Zubov je dejal, da se je za to odločil v dobro sodelujočih na sojenju in njihovih družin. Karina Moskalenko, odvetnica družine Politkovske, je zelo razočarana, njeno mnenje pa deli tudi sin ubite novinarke Ilja Politkovski.

Na evropskem sedežu Združenih narodov v Ženevi sta se Rusija in Gruzija uspeli dogovoriti, da pogovore nadaljujeta. Na oktobrskem prvem krogu se predstavniki obeh držav niso niti usedli za isto mizo, tokrat pa je bilo drugače, saj je Gruzija popustila in dovolila prisotnost predstavnikov Južne Osetije in Abhazije. Na pogovorih sodelujejo poleg Združenih narodov še Evropska unija in Združene države. Ponovni sestanek naj bi bil decembra.


Komentarji
komentiraj >>