Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF molotovk in SDS-a! (3034 bralcev)
Sreda, 10. 12. 2008
Boris V.... V Grčiji molotovke na sodišče ...
... Marti Ahtisaari prejel Nobelovo nagrado za mir ...
... Sodniki še niso zaključili s stavko ...
... Ljubljanski svetniki SDS nezadovoljni z Jankovićem ...
KROFF

It ain't over! V Grčiji še naprej divjajo neredi. Policista, osumljena vpletenosti v smrt petnajstletnika, sta se pojavila pred preiskovalnim sodnikom, pred sodiščem pa se je zbrala množica, ki je na sodišče metala molotovke. Protestniki so se spravili tudi na tovornjak satelitske televizije in ranili dve osebi. Obdukcija trupla ubitega dečka je sicer pokazala, da se je metek v telo odbil od nečesa trdega in tako potrdil zgodbo policista, ki je streljal. Premier je medtem že obljubil pomoč podjetjem, oškodovanim med protesti.

Bolj mirno je v Oslu, kjer so na današnji slovesnosti podelili Nobelovo nagrado za mir. Kot je znano, jo je prejel Marti Ahtisaari, finski politični posrednik in diplomat, ki je Kosovu obljubil in dostavil neodvisnost. Za Ahtisaarija pravijo, da je prispeval k razrešitvi konfliktov v Namibiji, na Indoneziji in na Kosovu. Vsaj za slednjega pa lahko trdimo, da mu razrešitev konflikta ni uspela najbolje.

Stavkovni odbor sodnikov se ni odločil za prekinitev stavke, ker naj bi bil predlog ministrstva za pravosodje premalo konkreten. Stavkajoči sodniki se ne strinjajo z zahtevo vlado, da vsebinski predlog za nadaljevanje pogajanj pogojuje s prekinitvijo stavke. Stavkovni odbor pričakuje novo, konkretnejšo ponudbo, tudi glede plačnih razredov.

Ljubljanski svetniki Slovenske demokratske stranke so znova izgubili potrpljenje nad obnašanjem župana Jankovića. Opozarjajo na pomanjkanje parlamentarne demokracije, dialoga in diskusije ter možnosti soočanja različnih mnenj. Mestni svetnik SDS Peter Sušnik nam je povedal, kaj jih je sedaj razjezilo:

Komentarji
komentiraj >>